KSC Lokeren-Temse zat na de wedstrijd tegen Oudenaarde samen met Chris Janssens. Nadien werd besloten om in onderling overleg de samenwerking te beëindigen.

De tegenvallende resultaten en het spelniveau zijn niet wat van een club als Lokeren-Temse mag worden verwacht. Een kentering dringt zich op. Met respect en spijt wordt daarom afscheid genomen van Chris Janssens. Een nieuwe hoofdcoach is er voorlopig niet. Daarom zal in de komende tijd beroep worden gedaan op de expertise die binnen het huis aanwezig is. Geert Dirinck en Danny Veyt zullen samen de eerste ploeg begeleiden.

De club wenst Chris Janssens oprecht te bedanken voor zijn inzet en gedrevenheid. Hij ging destijds in de strijd voorop als speler, hij gaf zich ook honderd procent als coach. Wij hopen dat hij snel een nieuwe sportieve uitdaging mag vinden. Hij zal altijd een graag geziene gast zijn in het Daknamstadion. Hij beloofde trouwens om na een afkoelingsperiode zeker als fan naar de club terug te zullen keren.

Geert Dirinck: “Afscheid nemen is altijd een moeilijk gegeven. Wij moeten alles nu even laten bezinken, dan eens goed en open met elkaar praten en dan vooruit. Er is geen andere weg. Hard werken, voor elkaar door het vuur gaan. Deze club verdient dat. Dinsdag vliegen we er in, we moeten met grinta trainen en spelen.”

Danny Veyt: “Ik ken Geert al jaren, we behoren als het ware tot het meubilair van de club. We nemen deze taak op ons omdat we van deze club houden. Het is niet mijn ultieme droom om hoofdcoach te zijn of te worden. Ik ben coach van de Beloften en wil dat ook blijven. Maar dat project moet nu even wijken voor de eerste ploeg. Ik ben er echt van overtuigd dat in de spelersgroep meer kwaliteit zit dan dat er nu uit komt. Spelers moeten ook eens bij zichzelf te rade gaan. Wij zijn geen mirakeloplossing, hooguit een deel van de oplossing. Een periode is afgesloten, een nieuw hoofdstuk breekt aan.”

P