Volg de hoogtepunten via https://sporting.be/match/ksc-lokeren-temse-rfc-seraing-2021-09-15/
En in dit nieuwsbericht krijgt u een uitgebreider verslag.

Trainer Janssens kiest er voor om te roteren. Enkele jongens die er zaterdag niet bij waren krijgen nu hun kans.
De eerste mogelijkheid voor de bezoekers is meteen raak. Mikautadze krijgt helemaal vrijstaand de bal en kan van dichtbij Merckx vloeren: 0-1 7e minuut.
De Lokerse aanhang laat het niet aan hun hart komen en steunt de tricolores volop.
Het gaat snel voor Lokeren-Temse en wanneer ze kunnen uitvoetballen verloopt het iets te slordig. Nu toch een vrijschop na een fout op De Man. De trap van Ben Omar is lang onderweg en kan makkelijk geplukt worden door Galje.
Merckx veegt een schot van Bernier in hoekschop. De eersteklasser controleert de partij, maar schept voorlopig geen kansen. We spelen bijna een half uur.
De Man wordt gevloerd door Faye op de linkerflank. Janssen met de vrijschop. Galje bokst weg.
Sporting komt meer en meer de neus aan het venster steken. En wat een sfeer! “Allez de gele, allez de geel wit zwart” galmt het door het Daknamstadion.
Ondertussen een kans voor Mouandilmadji maar hij besluit naast.
De Waalse kapitein Pierrot krijgt geel na een trekfout op de bedrijvige De Man. Terwijl de Lokerse captain even naar de kant moet voor een blessure wordt het heet als De Man verkeerd terug speelt, maar het loopt goed af.
0-1 ruststand
Na rust twee wissels bij Seraing. Kilota en D’Onofrio komen op het terrein.
Spago kopt een hoekschop nipt naast. De roodzwarrten zijn feller uit de kleedkamer gekomen allicht met de bedoeling om het pleit snelt te beslechten. Kan Lokeren-Temse het hen moeilijk maken?
Van Moerzeke gooit naar Van Vaerenbergh en die draait zich mooi vrij, een bezoekend been devieert de bal in hoekschop. Beste kans van Lokeren-Temse tot zover.
Op de counter is Mikautadze opnieuw dodelijk. Hij schuift onder Merckx binnen: 0-2.
Mouandilmadji wordt vervangen door Silini. Enkele minuten later komen Djadji en Telen in de plaats van De Man en Janssen.
Na 68 minuten nog een dubbele wissel bij Sporting: Ben Omar vervangen door Boulaouali en Van Vaerenbergh door Vermeiren.
Bij Seraing mag Faye gaan rusten, in zijn plaats komt Denuit.
En ondanks de achterstand blijft de thuisaanhang lustig zingen. Sporting heeft niets te verliezen, de supporters genieten van de laatste minuten van dit bekeravontuur.
Mikautadze is niet zelfzuchtig en biedt Silini de 0-3 aan. Hij vloert Merckx maar de bal stuit op de paal terug in het veld.
Boukteb is de laatste wissel voor de Waalse profploeg, hij vervangt Cachbach. Ook Diallo krijgt nog zeven minuten om zich te tonen. Bram Van Laere mag voortijdig naar de kleedkamer.
Georges Mikautadze zorgt met zijn derde treffer van de avond voor een hattrick. Hij lift de bal over de uitgekomen Merckx die kansloos is: 0-3.
in blessuretijd nog een vrijschop voor Seraing op een gevaarlijke plaats net buiten de grote rechthoek. De trap van topscorer Mikautadze belandt in de muur.
Meteen ook het einde van deze partij. Het avontuur voor de Waaslandse amateurs eindigt niet onlogisch in de vijfde ronde.

Doelpunten: 7′ 0-1 Mikautadze, 55′ 0-2 Mikautadze, 88′ 0-3 Mikautadze

Ploegopstellingen:
KSC Lokeren-Temse: Merckx, Van Moerzeke, Van Vaerenbergh, Janssen, De Kuyffer, Laurens, De Man, De Neve, Ben Omar, Schürmann en Van Laere
Wisselspelers: Gabriel, Telen, Boulaouali, Siali, Djadji, Diallo, Vermeiren
RFC Seraing: Galje, Faye, Pierrot (c), Mikautadze, Mouandilmadji, Bernier, Cachbach, Poaty, Sambu, Del Fabro en Spago
Wisselspelers: Dietsch, Djedje, Kilota, Denuit, Boukteb, D’Onofrio, Silini

P