KSC Lokeren-Temse heeft vergevorderde plannen om in de (heel) nabije toekomst een B-ploeg op te starten. Deze ploeg zal dan uitkomen in vierde provinciale.

KSC Lokeren-Temse wil zo mogelijk nog in het seizoen 2021-2022, in het slechtste geval het seizoen nadien, een B-ploeg aan het werk zien in vierde provinciale. Daar zijn twee heel goede redenen voor. De eerste is om de afstand tussen jongeren uit eigen rangen en het eerste elftal zo klein mogelijk te houden. Erg jonge, talentvolle spelers zouden in een reguliere competitie ervaring kunnen opdoen die ze later eventueel bij de eerste ploeg zouden kunnen aanwenden. Een andere, net zo belangrijke reden, is dat de club zo die hardfans van onze club de kans wil bieden om zelf uit te komen voor het team dat zij van ganser harte ondersteunen. Hun ervaring die ze elders hebben opgedaan, zou de jonge spelers zeker doorheen de competitie kunnen gidsen.

De modaliteiten worden op dit moment onderzocht. De hoop en de kans bestaat dat nog dit seizoen wordt gestart met de nieuwe ploeg. Waar die zal trainen en waar de wedstrijden zullen worden afgewerkt, wordt nog onderzocht. Zeker is dat er een ambitieuze sportieve staf zal worden samengesteld om dit elftal in de best mogelijke omstandigheden aan de aftrap te krijgen. Gesprekken daarover lopen al. Verdere info volgt.

P