Zowel de jeugdopleiding van Sporting Lokeren als die van het vroegere Temse kunnen prat gaan op hun erg degelijke jeugdopleiding. De nieuwe club wil die naam verder uitdragen. In het kader daarvan start de club binnenkort met een extra opleiding voor doelmannen met ambitie.

Initiatiefnemer Björn Uyttendaele, de doelmannentrainer van KSC Lokeren-Temse, is razend ambitieus. Hij wil niet alleen de doelmannen van de A-kern en de jeugdreeksen begeleiden, hij wil ook iets betekenen voor alle (vooral jonge) doelmannen uit de wijde regio. Elke doelman vanaf de U9 tot de senioren is welkom.

Ik droomde er al lang van om op een heel kwalitatieve manier doelmannen te begeleiden. Ik denk dat daar nog altijd nood aan is. Vanaf september willen we met een beperkte groep van keepers aan de slag. De opleiding is dus niet alleen bedoeld voor jongens van de eigen club, maar ook voor spelers uit andere clubs. We doen dat op zondagochtenden, want wij willen de jeugdwerking van andere clubs absoluut niet verstoren. Wij gaan uiteraard aandacht besteden aan de basisvaardigheden van een goede doelman: het technische werk, wedstrijdfases, meevoetballen… We hebben de luxe dat we daarvoor gebruik kunnen maken van de uitstekende jeugdinfrastructuur van ons jeugdcomplex. De opleiding begint in september en bestaat uit 30 sessies, maar in juni voorzien we al twee testtrainingen. De deelnemers mogen gerust zijn: ze zullen enkel begeleid worden door gediplomeerde trainers die kunnen bogen op een rijke ervaring.

Wij streven kwaliteit na, geen kwantiteit. Daarom is ons streefgetal zo’n 20 spelers, meer niet. Na een jaar zullen we de werking evalueren, maar onze ambitie is vanzelfsprekend doelmannen beter te maken. Dat willen we zelf kunnen vaststellen, daar willen we positieve feedback over krijgen.

De club ondersteunt dit initiatief volledig, omdat het deel uitmaakt van de core business van de club: begeleiding van jonge talenten. We hebben er echt ontzettend zin in!”

Praktisch:

  • Opleiding start in september (30 sessies op zondagochtend), wel al 2 testtrainingen in juni
  • Vindt plaats op jeugdacademie site Daknam op zondagochtend tussen 9u30 en 11u45
  • Kostprijs: 450 euro voor de sessies, daarbij inbegrepen een kledingpakket voor elke speler, inclusief een paar handschoenen Elite
  • Beperkt aantal inschrijvingen!
  • Contact via:
    • jeugd@sporting be
    • Björn Uyttendaele, 0478 24 92 23

 

P