Tweede ronde van de Croky Cup, dat is het instapmoment voor de thuisploeg. De tegenstander van vandaag overleefde de eerste ronde. Crossing Vissenaken, derde provinciale, versloeg in de eerste ronde FC Rhinois ploeg uit tweede provinciale uit de buurt van Namen, na penalty’s. De ploeg uit Vlaams-Brabant is tuk op een goede prestatie in het Daknamstadion tegen Lokeren-Temse.

Zoals mag worden verwacht neemt de thuisploeg onmiddellijk het heft in handen en drukt de bezoekers met de rug tegen de muur. De eerste goal valt na tien minuten. De doelman krijgt het schot van Van Moerzeke niet onder controle, De Man duwt simpel binnen, 1-0. Er waren voordien trouwens ook al wat halve kansjes geweest, maar na tien minuten is het wel raak. De doelman tikt even later al het schot van Mestdagh boven de lat, een tweede doelpunt hangt in de lucht. Het valt halfweg eerste helft, Janssen met een schot vanop heel respectabele afstand, 2-0. Half uur gespeeld, ook De Man probeert het van heel ver, maar zijn schot wordt wel gekeerd. Ben Omar wordt neergelegd in de 16, de penalty wordt hoog overgetrapt door Vermeiren. We zijn vijf minuten voor rust. Ben Omar snijdt nog eens door de verdediging, maar hij trapt in het zijnet. We zagen een heel dominant Lokeren-Temse met een sterke drang naar voor. De 2-0 ruststand in geenszins overdreven, wel integendeel.

Janssen blijft in de kleedkamers, Barry is zijn vervanger. Weer kiest Lokeren-Temse volop voor de aanval. Vermeiren wordt alleen voor de doelman gebracht, maar zijn schot komt niet tussen de palen, de efficiëntie kan wel wat hoger. We zijn 55 minuten ver. Een erg bedrijvige De Man wordt een minuut later tegen de grond gewerkt in de 16, Ben Omar zet deze strafschop wel feilloos om, de 3-0 is een feit. De bezoekers uit Vissenaken zijn van goede wil, maar raken niet uit de omknelling weg. Doelman Merckx kijkt zo goed als werkloos toe. Zijn collega aan de overkant heeft een drukke middag en hij speelt wellicht de wedstrijd van zijn leven. Hij belet zowel De Neve, Van Vaerenbergh als Siali het scoren. Ook op het verre schot van Schürmann reageert hij gepast. Zo blijft het bij een 3-0 eindstand. Een eenvoudige overwinning, alleen de score had wat hoger mogen, ja zelfs moeten zijn.

Volgend weekend al staat de derde ronde op het programma. Het wordt weer een thuiswedstrijd, deze keer tegen KFC Eksel, dat deze middag KVV Zepperen-Brustem versloeg met 1-2. Zowel Zepperen-Brustem als onze volgende tegenstander KFC Eksel zijn ploegen uit de Limburgse eerste provinciale. Praktische info volgt zo gauw als mogelijk.

Voor interviews en wedstrijdbeelden verwijzen we graag naar onze sociale mediakanalen.