In deze eerste van drie oefenwedstrijden staan twee ploegen tegenover elkaar die goed vergelijkbaar zijn qua sterkte. Dat kan toch afgeleid worden uit hun klassering. Zowel Lokeren-Temse (33 punten) als Eendracht Aalst (30 punten) prijken na 16 wedstrijden op de derde plaats in de competitie, beiden op drie punten van de eerste plaats. Een erg zinvolle ontmoeting dus. De wedstrijd eindigt op een billijk 1-1 gelijkspel.

Omwille van de zware regenval de voorbije 24 uur wijken we uit naar het jeugdcomplex, het hoofdterrein wordt gespaard. Ook goed om vooraf te weten: Lokeren-Temse heeft een uitzonderlijk zware trainingsweek achter de rug, met trainingen op maandag, dinsdag, donderdag en zelfs twee sessies op zaterdag.

Bij Sporting -in geel-zwarte uitrusting- zullen de (licht) gekwetsten Schürmann, Van Laere en de al langer afwezige Barry, Janssen en Elewaut vandaag niet in actie komen. De andere selectiespelers en enkele beloften krijgen wel allemaal speelminuten.

Het initiatief is de eerste 10 minuten voor de thuisploeg, zonder kansen evenwel. Na 18 minuten zien we de eerste echte mogelijkheid. Van Vaerenbergh wordt evenwel onderuit gehaald: strafschop! Van Vaerenbergh neemt de elfmeter zelf voor zijn rekening, maar Lentz duikt hem uit de linkerhoek. Het blijft 0-0. Halfweg de eerste helft blijft het balbezit duidelijk voor Lokeren-Temse. De bezoekers beperken zich tot loeren op de counter. Al blijft het een vrij kansarm eerste kwart. Bij ingang van het tweede kwart schakelen de tricolores een versnelling hoger en dat loont vrijwel meteen. Na 25 minuten zien we een mooie aanval over verschillende stationnetjes en het is Ben Omar die de collectieve aanval weet af te ronden. Hij neemt de bal op halve hoogte op de slof en trapt zo de verdiende 1-0 in de hoek. De bezoekers proberen nu wat meer uit hun schulp te komen, maar de troepen van Urbain Spaenhoven weigeren het initiatief uit handen te geven, we spelen nu 35 minuten. Vijf minuten voor de rust een gevaarlijke aanval: Njengo met de voorzet, Van Vaerenbergh komt net te kort.

We gaan rusten met een verdiende voorsprong: 1-0. Lokeren-Temse had doorlopend het betere van het spel, wat resulteerde in het meeste balbezit en een aantal doelkansen. Ben Omar zorgde iets over halfweg voor de voorsprong.

Na rust zien we zes nieuwe namen verschijnen langs Lokerse zijde. Een tweede helft die begint in een striemende hagelbui trouwens. In de eerste minuten na de pauze lijkt het evenwicht wat meer hersteld te zijn. Aalst probeert nu dus wat meer te komen. Na 55 minuten resulteert dit in een gevaarlijke kans. Dekuyper kan de goed aangesneden voorzet van Caignau net niet binnenlopen. Aalst claimt nu het balbezit en Lokeren-Temse rekent op de omschakeling. We zijn intussen een uur onderweg. Het veld wordt steeds zwaarder, maar dat weerhoudt de bezoekers niet om beter en beter in de wedstrijd te komen. Na 68 min. resulteert dit in de gelijkmaker. Dekuyper kopt een prima voorzet van De Coninck tegen de touwen: 1-1. Met nog 10 min. te gaan gaat het spel nu goed op en neer. In de absolute slotfase lijken beide ploegen zich neer te leggen bij deze draw.

Na een kwalitatief mindere tweede helft eindigt de wedstrijd op een gelijkspel. Al bij al een logische en verdiende eindstand. Beide teams scoorden in de helft die ze voor hun rekening namen. Ben Omar bracht Lokeren-Temse na 25 minuten op voorsprong en Dekuyper scoorde na 68 minuten voor de Ajuinen. Volgende week donderdag om 20u trekt Lokeren naar VW Hamme (derde nationale).

Scoreverloop: 1-0 (Ben Omar, 25′), 1-1 (Dekuyper, 68′)

Opstelling KSC Lokeren-Temse eerste helft: Merckx- Van Moerzeke, Bello Rivero, De Kuyffer, Mestdagh- Deneve, Schils- Ben Omar, Boulaouali- Njengo, Van Vaerenbergh

Opstelling KSC Lokeren-Temse tweede helft: Merckx- Ramazani, Bello Rivero, Deneve, De Man- Telen, Schils (80′ Verhulst)- Ben Omar (’80 Diallo), Djadi- Symons, Vermeiren

Opstelling Eendracht Aalst: Lentz, Razzi, Burssens, De Coninck, Dekuyper, Tresignie, Ryckaert, Geenens, Van Den Eynde, Dumortier, Verkerken

Wedstrijdverslag en reacties op onze sociale mediakanalen!