Iedereen uit de kern speelminuten geven en zorgen dat ze wedstrijdfit zijn: dat is het motto van de wedstrijd tegen eersteprovincialer Dendermonde. De wedstrijd die er niet echt een was, eindigt op 7-1.

Terwijl coach Spaenhoven met de kernspelers traint die zaterdag in actie kwamen, neemt collega Dirinck de coaching op zich van deze wedstrijd. Er wordt gespeeld op een van de velden van het jeugdcomplex.

Lokeren-Temse neemt onmiddellijk het heft in handen zoals mag worden verwacht tegen een tegenstander die vecht voor het behoud in eerste provinciale. Dat resulteert in een doelpunt na een kwartier spelen. Een goede verre bal van Verheyen tot bij Symons, diens voorzet wordt door de doelman in eigen netten gewerkt, 1-0. Een paar minuten later bijna de dubbele voorsprong als Symons op de doelman besluit na een voorzet van Van Laere. De dubbele voorsprong komt er toch. Na 20 minuten weer een goede verre bal van de 16-jarige centrale verdediger Victor Verheyen op Symons. Die zet goed voor, Van Laere hoeft maar binnen te tikken, 2-0. Het tempo zakt dan aanzienlijk en Dendermonde komt even beter voor de dag. Gabriël moet op het half uur een bal over de lat tikken, even later brengt hij met een beenveeg redding. In de slotminuten wordt het toch 3-0 als Van Laere een goede aanval afrondt met een stiftertje. De ruststand is 3-0, oververdiend. Toch wil de coach een snellere thuisploeg zien in de tweede helft.

De spelers pikken dat goed op en starten fors. Al na drie minuten gaat Janssen door op links, hij zet voor en Ben Omar duwt binnen, 4-0. Even later is die laatste de aangever, ook al van op links. Deze keer is Diallo de afwerker van dienst, 5-0 na 53’. Lokeren-Temse is de enige ploeg op het veld en drukt Dendermonde helemaal weg. Puike individuele actie van Ben Omar die scoort met een stiftertje, 6-0. We zijn een uur ver. Maar het laatste kwart van de wedstrijd is een stuk minder. Dendermonde komt een paar keer dreigen. Niet dat het veel kansen oplevert. Maar wel een: Ange Nahounou scoort van net buiten de 16 met een te vermijden lobbal. De eer is gered: 6-1 halfweg de tweede helft. Maar het bobijntje van de bezoekers is echt wel af. Zonder echt te wervelen neemt Lokeren-Temse toch weer het initiatief over. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd komt de eindstand zo tot stand. Goede verre bal van Rodrigues Santos (roepnaam Leandro) voor Diallo, ook die heeft nog een goede actie in huis en bedient Gauthier Dervaux. De debutant zorgt in twee tijden voor de 7-1 eindstand.

Dendermonde was geen partij voor de thuisploeg die wisselvallig presteerde. Het begon telkens erg goed aan iedere helft, maar kon dat niet doortrekken tot het einde van elke periode. De 7-1 uitslag is irrelevant, het sprokkelen van speelminuten is wel gerealiseerd. Zondag wacht het echte werk op KFC Merelbeke.

Scoreverloop: 1-0 (own goal, via Symons,15’ ), 2-0 (Van Laere, 30’), 3-0 (Van Laere, 42’), 4-0 (Ben Omar, 47’), 5-0 (Diallo, 53’), 6-0 (Ben Omar, 60’), 6-1 (Nahounou, 65’), 7-1 (Dervaux, 90’)

Opstelling KSC Lokeren-Temse: Gabriël – De Cock, Barry (85’ Benkaddouri) , Verheyen, De Man – Verhulst, Janssen (70’ Rodrigues Santos)– Van Laere, Ben Omar (80’ Maes) – Diallo, Symons (70’ Dervaux)

Bank: Pepermans, Benkadourri, Maes, Dervaux, Rodrigues Santos