Lokeren-Temse nam vrij eenvoudig afstand van eersteprovincialer KFC Eksel, het werd 3-0. Door die zege gaan we door naar de vierde ronde van de Croky Cup ofwel de Beker van België. Tegenstander daarin wordt reeksgenoot KVK Ninove dat deze namiddag 2-2 gelijk speelde tegen de fusieploeg uit derde nationale, Hoger Op Wolvertem Merchtem. Ninove bleek evenwel het koelbloedigst in de strafschoppenreeks, daarin werd het 4-1. De wedstrijd KVK Ninove – KSC Lokeren-Temse wordt zaterdag in Ninove gespeeld, aftrap 19u30.

Er zijn heel wat Limburgse fans meegekomen om Eksel een hart onder de riem te steken en dat doen ze ook met veel overtuiging. Toch moeten ze vaststellen dat de thuisploeg de partij in handen neemt, al komen daar geen kansen uit voort. Tot minuut 11, Djadi met een individuele actie, een-twee met Van Laere, schot Djadi, door de doelman in hoekschop verwerkt. Eksel staat goed georganiseerd, zoveel is duidelijk. Het begin van een sterkere periode van Lokeren-Temse, met onder andere een kopbal van Van Laere die maar net naast gaat. De thuisdruk wordt steeds groter, maar gescoord is er nog altijd niet als de ref na 25 minuten de wedstrijd even stillegt voor een welgekomen drankpauze. Voor dat doelpunt moeten we wachten tot het half uur. De heel bedrijvige Djadi legt aan van de rand van de grote rechthoek, hij schuift de bal in de linkerbenedenhoek, de verdiende 1-0 komt op het bord. De halve omhaal van De Man gaat even later maar net over, de thuisploeg drukt door. Djadi na samenspel met Vermeiren, de bal gaat net naast. In blessuretijd besluit Barry nog eens op de doelman. We gaan uiteindelijk rusten met die 1-0 stand, het overwicht van Lokeren-Temse is evenwel groter dan de cijfers weergeven.

Boulaouali komt Van Laere na rust vervangen. Eksel probeert aanvallend iets meer in het spel te komen, waardoor de thuisploeg wat meer ruimte krijgt. Een goede aanval resulteert in een afgeblokt schot van Janssen, 50 minuten gespeeld. Mooie actie van Van Moerzeke langs de achterlijn, de bal via een verdediger op en over de lat, 55′ ver. Een tweede -geruststellend- doelpunt hangt in de lucht. De bezoekende doelman moet alle zeilen bijzetten om een afzwaaiend schot van de immer actieve De Man in hoekschop te zweven. Nog ruim 20 minuten te gaan. Maar dan is het eindelijk zover: Sami Djadi, uitblinker in deze partij, glijdt zich een weg voorbij alles en iedereen en schiet ons naar 2-0. Eksel kan zich bezinnen tijdens de drankpauze. Op een kwartier voor het einde komt Van Vaerenbergh in, hij schiet meteen op doel. Lokeren-Temse heeft de verdienste dat het blijft aandringen. Vermeiren profiteert van het mistasten van de bezoekende doelman en kopt eenvoudig de 3-0 binnen. Gesteund door een enthousiaste achterban gaat de thuisploeg nog op zoek naar een extra doelpunt, maar dat komt er evenwel niet. Lokeren-Temse bekert voort na een even logische als verdiende 3-0 overwinning.

Voor wedstrijdbeelden en interviews: bekijk onze sociale media!

Opstelling KSC Lokeren-Temse: Merckx, Laurens, De Neve, Schürmann, Van Moerzeke; Barry (84′ De Kuyffer), Janssen (66′ Telen), Van Laere (46′ Boulaouali); Djadi, De Man (77′ Van Vaerenbergh), Vermeiren

Scoreverloop: 1-0 (31, Djadi), 2-0 (70′, Djadi), 3-0 (82′ Vermeiren)