Beide ploegen beginnen zonder puntenverlies aan deze partij, maar minstens één van hen zal dat niet langer zijn na de wedstrijd van vanavond. Nog een gelijkenis: beide ploegen missen een paar belangrijke pionnen. Het is Lokeren-Temse dat ongeslagen blijft na de vierde speeldag na een even duidelijke als verdiende overwinning.

Lokeren-Temse moet het vanavond zien te rooien zonder de geblesseerden De Neve en Boulaouali, bij Merelbeke zijn de spitsen De Rock (geblesseerd) en Straetman (geschorst) er niet bij. Al in de derde minuut is er een aarzeling bij de bezoekers, waardoor Djadi naar doel kan oprukken, hij stuit echter op de doelman. Onmiddellijk een reuzekans! Lokeren-Temse is het eerste kwartier veruit de betere ploeg, maar mag van geluk spreken als Merckx zijn doel verlaat en de bal toch niet kan ontzetten. Schürmann belet dat de bal in het verlaten doel belandt. De thuisploeg combineert lang niet onaardig, maar loopt een aantal keer in de buitenspelval. Net over halfweg krijgt Janssen een voorzet van Van Moerzeke net niet onder controle. Toch kan Merelbeke de druk redelijk afhouden en loert het zelf op die ene uitbraak. We zijn inmiddels een half uur ver. Kopslag Vermeiren na 35 minuten, de doelman staat pal. De bezoekers hebben trouwens behoorlijk wat foutjes nodig om de thuisploeg af te stoppen, maar voorlopig houdt de ref de kaarten op zak. De Man krijgt de handen op elkaar als hij vijf minuten voor rust de bezoekende doelman tot een puike parade dwingt na een erg mooie aanval. De thuisdruk neemt toe, maar gescoord wordt er niet. We gaan de rust in met 0-0. Lokeren-Temse is duidelijk de beste ploeg, dat moet in doelpunten worden uitgedrukt in de tweede helft.

Beide ploegen beginnen ongewijzigd aan de tweede periode. Lokeren-Temse is duidelijk met aanvallende intenties uit de kleedkamer gekomen en zet Merelbeke vast op de eigen helft. Ben Omar gaat op wandel doorheen de verdediging, maar de laatste man is er teveel aan. Het doelpunt hangt in de lucht, het moet natuurlijk wel nog vallen. We zijn 55 minuten onderweg. Maar dan, eindelijk. We zijn 62 minuten ver als Lokeren-Temse weer druk ontwikkelt. Gil Van Moerzeke met de voorzet, het schot van Vermeiren caprioleert over de doelman in doel: 1-0, zeker verdiend. Maar gedaan is het absoluut nog niet. Goede actie van Merelebeke, Ringoet met de voorzet voor Verkindere, Merckx zweeft de bal in hoekschop. Halfweg tweede helft. Lokeren-Temse in de omschakeling, de voorzet van Ben Omar zet Vermeiren alleen voor doel, hij legt beheerst de 2-0 binnen. En lang laat doelpunt drie niet op zich wachten. Goed samenspel Ben Omar en Vermeiren, naar Toon Janssen die de bal in twee tijden voorbij de doelman wrikt. Nog ruim een kwartier te spelen. Merelbeke kraakt, elke aanval laat hen nu schudden en beven. Vermeiren verzuimt de 4-0 te maken. Het voetballen gaat nu plots vanzelf, de 3-0 hoeft geen eindstand te zijn. Barry heeft nog een goede kans, maar had beter een ploegmaat laten schieten. Het tempo is sowieso gezakt: Merelbeke berust, Lokeren-Temse haalt de voet van het gaspedaal. Eindstand een deugddoende 3-0. Alleen Brakel kan morgen nog mee aan kop komen, bij winst tegen Zwevezele.

Scoreverloop: 1-0 (63′, Vermeiren), 2-0 (68′, Vermeiren), 3-0 (73′, Janssen)

Ploegsopstelling KSC Lokeren-Temse: Merckx,Van Moerzeke, De Kuyffer, Schürmann, De Man, Telen, Barry, Janssen, Djadi (90′ Laurens), Ben Omar (80′ Van Vaerenbergh), Vermeiren (84′ Van Laere)

Bank: Gabriël, Laurens, Van Laere, Van Vaerenbergh

Ploegsopstelling KFC Merelbeke: Maes, Van Den Winckel, Rogiers, Mjahed, Ringoet, Van Laere, De Ruyver, Lievens, Verkindere, Van Der Wilt, Bultheel