Beide ploegen staan op scherp vanavond: de bezoekers hebben punten nodig om onderaan de klassering weg te komen, Lokeren-Temse wil de misstap op Gullegem uitwissen met een klinkende overwinning. Lokeren-Temse laat het evenwel afweten en ziet de top van de klassering verder uitlopen. 0-2 is het staalharde verdict.

Niemand minder dan Florian Vermeersch, tweede in de afgelopen editie van Parijs-Roubaix, komt de aftrap geven. De fanatieke Lokerensupporter krijgt een warm onthaal. Maar even later klinkt er een ingetogen applaus voor twee mensen van wie we veel te vroeg afscheid moesten nemen, Leo Van Kerckhove (FC Daknam) en Niels De Wolf (ex-Sporting Lokeren). Een kippenvelmoment.

Maar dan gaat de aandacht natuurlijk naar de voetbalactie. De eerste tien minuten verlopen zonder al te veel emoties. Veel goede wil aan beide kanten, maar niemand die te vroeg zijn kaarten op tafel wil leggen. Het eerste kansje is voor Vermeiren, zijn kopbal gaat net naast. De tegenstander graaft zich niet echt in, er is voor beide ploegen onmiddellijk veel ruimte, terwijl we nog maar aan een kwart wedstrijd zitten. Vreemd is wel dat daar zo weinig kansen uit voortkomen. De grootste kans komt er na lang balbezit van Barry, maar Vermeiren kan zijn voorzet niet binnenduwen, we zijn 25 minuten ver. In de omschakeling flatert de thuisverdediging en kapitein Leemans profiteert ervan. Alleen voor doel mist hij niet, 0-1 voor KRC Gent. Twee minuten later had het zelfs 0-2 kunnen staan, maar met wat meeval wordt het dat niet. Er is werk aan de winkel voor de thuisploeg, zoveel is duidelijk. Even na het half uur een hoekschop van De Man, mistasten doelman, Schürmann moet hier meer mee doen. De rust wenkt, Lokeren-Temse wil liefst nog voor die tijd gelijkmaken. Dat lukt evenwel niet meer en zo moeten de thuisspelers zich dringend gaan bezinnen tijdens de pauze. Een niet onverdienstelijk Gent mag met 0-1 naar de kleedkamer.

Lokeren-Temse wisselt na de rust Van Vaerenbergh voor Boulaouali. Het gaat voor de broodnodige gelijkmaker, maar meer dan het balbezit levert dat voorlopig niet op. Het blijft ondertussen wel opletten voor het omschakelen van Gent. Zoals in minuut 54, Merckx redt op een stevig schot, Leemans kopt de afvallende bal op het dak van het doel. Precies een uur ver, Ben Omar kan de bal niet in doel deviëren. De wil is er wel, maar de precisie ontbreekt (nog) teveel. Dat kan niet gezegd van de bezoekers. Op alweer een uitbraak wordt er gescoord vanuit een heel scherpe hoek, 0-2, Hebbelinck parkeert zijn ploeg in een zetel. Lokeren-Temse heeft nog een kwart wedstrijd om de scheve situatie recht te zetten. Alleen: de Gentse bezoekers blaken nu van zelfvertrouwen en zijn goed georganiseerd. Lokeren-Temse vindt geen enkele opening terwijl de tijd ongenadig verder tikt. Minstens twee, best zelfs drie goals scoren in een kwartier? Dat wordt moeilijk. Een ver schot van Ben Omar gaat hoog over, een kopbal van Vermeiren is te zwak. Nog tien minuten. Boulaouali kopt nog eens in de handen van de doelman en een speler van Gent moet nog naar de kant na twee keer geel, maar op dat moment is het kalf al verdronken. Lokeren-Temse verliest voor het eerst in eigen huis, de tweede nederlaag op rij ook. KRC Gent gaat verdiend met de drie punten naar huis.

Scoreverloop: 0-1 (Leemans), 0-2 (64′ Hebbelinck)

Opstelling KSC Lokeren-Temse: Merckx; Van Moerzeke, Telen, Schürmann, De Man; Deneve, Barry, Janssen (70′ Djadi), Ben Omar (85′ De Kuyffer), Van Vaerenbergh (46′ Boulouali), Vermeiren

bank: Baert, Boulaouali, De Kuyffer, Djadi

Opstelling KRC Gent: Londot, Nfodjo, Vercruysse, Davies, Erturk, Vankerkhoven, Leemans, Hebbelinck, Caryn, Pieters, Volckaert