Wij beginnen vandaag aan de tweede seizoenshelft tegen Dikkelvenne, een ploeg die het ons erg lastig maakte op de allereerste speeldag en de afgelopen weken al sterk presteerde tegen ploegen uit de kop van de rangschikking. Puntenverlies kunnen we ons evenwel niet permitteren, er is dus maar één opdracht: winnen! En die klus wordt geklaard. Lokeren-Temse is doorlopend de betere ploeg en wint met 3-0, ook al moest Gil Van Moerzeke een rode kaart incasseren. De riem gaat er nu even af, maar we kunnen met vertrouwen de rest van het seizoen tegemoet zien.

Er wacht een mistig Daknam op de spelers, maar dat kan de verwachtingen van de supporters niet temperen. Zij willen een derde overwinning op rij. De eerste minuten lijken er op te wijzen dat we een open wedstrijd gaan krijgen. De eerste kans is voor de thuisploeg. Een oprukkende Djadi geeft aan Vermeiren, die krijgt de bal niet onder controle om een degelijk schot af te leveren. Maar even later kopt hij wel een voorzet van een goed gestarte Ramazani tegen de touwen, 1-0 na precies zeven minuten, goed voor de wedstrijd ook. Nauwelijks drie minuten later kan Djadi alleen op de doelman afgaan, maar die heeft een goede beenveeg in huis. Het is maar uitstel, na een kwartier wordt Vermeiren het straatje ingestuurd, hij blijft kalm en verschalkt simpelweg de doelman, 2-0. Zit Lokeren-Temse nu al op rozen? Het blijft in ieder geval de betere ploeg, we kijken naar een leuke partij met een dominante thuisploeg. De eerste helft is halfweg. Dikkelvenne kan daar voorlopig enkel een ongevaarlijke halve omhaal van Panneel tegenover zetten. Lokeren-Temse haalt ondertussen wel wat de voet van het gaspedaal. Ruim een half uur ver. De bezoekers moeten iets proberen, maar de thuisploeg loert op de counter. Djadi dribbelt zich vrij, de doelman brengt redding met het been. Nog vijf minuten in de eerste helft. Die speelt de thuisploeg heel volwassen uit. We gaan rusten bij 2-0, een meer dan verdiende voorsprong na een erg genietbare eerste helft.

We beginnen met ongewijzigde elftallen aan de tweede helft. Dikkelvenne gaat op zoek naar de aansluitingstreffer en Lokeren-Temse komt in de eerste minuten wat onder druk, al komt Dikkelvenne niet tot kansen. Het is zelfs Lokeren-Temse dat de eerste mooie aanval op de mat legt, het schot van Djadi is evenwel te zwak. We zijn in minuut 55. Het gaat nu lekker op en neer, al was de eerste helft beter te genieten. Drama evenwel in minuut 66, na een misverstand tussen kapitein Gil Van Moerzeke en de doelman, grijpt kapitein Van Moerzeke noodgedwongen naar de noodrem, de rode kaart is het terechte verdict. De thuisploeg moet dus de laatste 25 minuten met een man minder afwerken. De Neve schuift naar achter, Van Laere komt Laurens vervangen. Ondanks de man minder situatie kan Lokeren-Temse nog verder uitlopen: Boulaouali knalt een vrije trap onhoudbaar binnen in minuut 72, 3-0. Als er al twijfel zou zijn, die is nu weg, zonder een groot mirakel is de buit binnen. Natuurlijk zetten de bezoekers nu alles op alles, maar dat levert enkel wat ongevaarlijke corners op. Mestdagh, misschien wel de beste man op het veld, onderschept een aanval, steekt het veld over, maar zijn schot wordt door de doelman geblokt. Toch is hij even later terug om zijn verdedigend werk op te knappen. We gaan de laatste vijf minuten in, de bezoekers zijn niet in staat dit Lokeren-Temse nog iets in de weg te leggen. Dat gebeurt ook niet. De eindstand is 3-0, de zege had zelfs nog ruimer kunnen zijn. We zagen hoe Lokeren-Temse een zeer goede eerste helft spelen en een heel volwassen en degelijke tweede.

Scoreverloop: 1-0 (Vermeiren, 8′), 2-0 (Vermeiren, 15′), 3-0 (Bpulaouali, 72′)

Rode kaart: Gil Van Moerzeke (66′)

Ploegsopstelling Lokeren-Temse: Merckx – Laurens (70′ Van Laere), Van Moerzeke, De Kuyffer, Mestdagh – Schils, De Neve – Ramazani, Boulaouali, Djadi (81′ De Man), Vermeiren (84′ Van Vaerenbergh)

Bank: Gabriel, Van Vaerenbergh, Van Laere, De Man

Ploegopstelling KSC Dikkelvenne: Steelant, Verheuge, De Smet, J. Mazouz, De Schrijver, Van Peteghem, Seurinck, Pollet, Panneel, Belmans, N. Mazouz