De eindstreep is in zicht, de eindsprint is ingezet. Ons supportershart bloedt bij het verdwijnen van een traditieclub als KSK Ronse, helaas mogen we dat niet laten blijken op het veld. Wij moeten de drie punten gewoon hier houden. En dat lukt ook. Lokeren-Temse wint zonder veel glans van Ronse met 2-0.

Net voor de wedstrijd is er een minuut applaus voor de veel te vroeg overleden Miguel Van Damme, doelman van Cercle Brugge. Maar dan barst de strijd los. Lokeren-Temse claimt het initiatief tegen het heel jonge Ronse. Zevende minuut, inzenden Elewaut, verwerkt in hoekschop, al was er misschien een hand bij? Niet getreurd, uit die hoekschop wordt toch gescoord. De vallende Elewaut kopt laag binnen, 1-0 na acht minuten. Bijna de 2-0, als Schils wordt weggestuurd, zijn schot wordt gekeerd, Vermeiren kan er net niet bij om binnen te duwen. Goed tien minuten ver. Het is echt eenrichtingsvoetbal, Ronse moet nu al alle zeilen bijzetten om niet te verzuipen. Zestiende minuut, lichtjes gsm ter ere van Miguel Van Damme, ook bij de bezoekende fans. Halfweg eerste helft, paar halve kansen, niemand duwt binnen, dat had nochtans gemoeten. Weer goede aanval, maar Elewaut noch Schils weten de kans te benutten, we gaan richting half uur. De 1-0 had al een tijdje verdubbeld moeten zijn. Goede redding van de doelman van Ronse op een schot van Boulaouali, de druk voor het bezoekende doel neemt nog toe, 35 minuten ver. Eerste schot van Ronse richting Merckx, we hebben er 40 minuten op moeten wachten. We willen toch nog een ruimere voorsprong zien voor de thuisploeg, kan dat nog? Verre knal van Vermeiren wordt gekeerd. We blijven op onze honger zitten wat doelpunten betreft, Lokeren-Temse beloont zichzelf te weinig en gaat met “maar” 1-0 naar de kleedkamers.

Njengo vervangt Symons na de rust. De eerste vijf minuten na de koffie zijn erg matig, met steriel overwicht voor de thuisploeg. Eerste kans tweede helft, hoekschop overgekopt door Elewaut. Even schrikken toch in minuut 58, voor het eerst een open kans voor de bezoekers: Gjoka, een van de beteren, stoot op Merckx die een goede redding in huis heeft. Ramazani komt de geblesseerde Boulaouali vervangen. Dan is het tijd voor de opluchting, Lokeren-Temse kampeert in de 16, Vermeiren in drie keer voorbij de doelman. Is de ban gebroken? 2-0, minuut 62. De 3-0 wenkt, Njengo legt gepast af voor Elewaut, doelman redt. Vrije trap Schils, Vermeiren besluit net over, halfweg tweede helft. Twijfel over wie het hier vandaag gaat halen, is er niet, eigenlijk nooit geweest. Maar nog een doelpuntje (of meer) zou het vertrouwen een boost geven. Daar hebben we nog twintig minuten voor. Ronse kruipt uit zijn egelstelling, maar veel overtuiging toont het niet. De thuisploeg kan hier voorlopig niet van profiteren, het komt niet tot kansen. We zijn ondertussen in de laatste vijf minuten beland. Steal van Ramazani, hij ziet vrije Ekangamene. Die trapt hard, maar vindt de vuisten van de doelman op zijn weg. Van Moerzeke kopt nog over. Op het einde is de 3-0 dan toch nog dichtbij, alleen komt die er toch niet. Het blijft 2-0. Zonder echt te imponeren wint Lokeren-Temse van een bijzonder zwak Ronse met 2-0.

Scoreverloop: 1-0 (Elewaut, 8′), 2-0 (Vermeiren, 62′)

Ploegopstelling KSC Lokeren-Temse: Merckx, Van Moerzeke, De Neve, De Witte, Ekangamene, Schils, Janssen, Boulaouali (59′ Ramazani), Elewaut, Symons (46′ Njengo), Vermeiren (85′ Mestdagh)

bank: Gabriël, Mestdagh, Njengo, Ramazani

Ploegopstelling KSK Ronse: Momo Onehi, Foucart, Itoua, Kangudia, Meert, Weiserbs, Fontaine, Dangremont, Gjoka, Rolfes, Tangala