Ontzettend veel belangstelling voor de wedstrijd van vandaag. Logisch natuurlijk, want we hebben een heel erg grote en vooral trouwe aanhang én dat zijn allemaal echte kenners: zij weten dat het belang van de wedstrijd van vandaag nauwelijks overschat kan worden. We verliezen met 2-3 van een beter Zwevezele, enkel een zege op Ninove kan ons naar eerste nationale brengen.

De toekomst begint nu. Voor de wedstrijd is er een optocht van de jeugdploegen die actief zijn op de sites Lokeren en Temse. Ze krijgen een warm onthaal van de vele fans in het zonovergoten Daknamstadion. En ideale opwarmer voor het echte werk. Geen van beide ploegen wil risico’s nemen, we kijken naar een voorzichtige start. De eerste tien minuten zitten er ondertussen op, hoogstaand is het allemaal niet, spannend wel. Zwevezele graaft zich in ieder geval niet in. Geleidelijk aan lijkt er wat meer balvoordeel te zijn voor de thuisploeg, de bezoekers hebben een paar foutjes nodig. eerste echte kans na 20 minuten na een mooie collectieve aanval. Elewaut zet voor, zowel Symons als Vermeiren hebben iets te korte tenen. Reactie van Zwevezele, een allerbeste Merckx moet de meubelen redden, dit was alarmfase donkerrood. De eerste helft is halfweg. Nog eens Zwevezele via de bedrijvige Zaven, schot van Timmerman gaat maar net naast. We zijn nog niet klaar met dit Zwevezele, een half uur gespeeld. Dat blijkt vijf minuten later, Merckx moet weer meer dan bij de pinken zijn op een kopbal van Braem. De bezoekers zijn zeker niet de mindere ploeg. Zwevezele drukt Lokeren-Temse na achteruit, we hebben het moeilijk. Mestdagh moet geblesseerd het veld verlaten, Ekangamene komt hem vervangen. We zijn inmiddels de laatste vijf minuten ingegaan, de bezoekende doelman hebben we, in tegenstelling tot zijn collega aan de overkant, nog niet in actie gezien. We gaan naar de kleedkamer bij 0-0. De eerste helft was vrij gelijkopgaand, al toonde Zwevezele zich toch de betere ploeg in het laatste kwartier. Te vaak overhaasting en teveel foute beslissingen bij Lokeren-Temse. Het zal beter moeten in de tweede helft.

We doen het met dezelfde elf thuisspelers, zij spelen nu richting tribune vier, misschien dat dit hen helpt? De eerste vijf minuten zijn daar nog geen sporen van. In minuut 53 wordt Syumons wel gevloerd als hij richting doel oprukt, maar aan een gele bestraffing hebben we niks. Op tegenaanval is Zwevezele wel efficiënt, voorzet van Braem, intikker voor Timmerman. De 0-1 is helaas niet onverdiend. Vermeiren wordt onmiddellijk gewisseld voor Ben Omar. De thuisploeg schrikt wakker, voor het eerst ontwikkelt het wat druk. We hebben nog een half uur. Dit wordt wellicht het spelbeeld voor de nog resterende tijd: een aandringend e thuisploeg, aalvlugge bezoekers die in geen tijd aan de overkant opduiken. We zijn halfweg de tweede periode, de gelijkmaker hangt vooralsnog niet in de lucht, wel integendeel. Maar dan een verre bal op Ben Omar, die wordt in volle vlucht getorpedeerd, penalty in minuut 70! De Neve staat klaar. 1-1! Dat geeft moed aan de burger. Maar Zwevezele trekt onmiddellijk weer naar voor, kunnen we daar nog van profiteren? Jawel, Gil Van Moerzeke kopt binnen na knap voorbereidend werk van Ben Omar en een voorzet van Symons. De vreugde is van korte duur. Zwevezele rukt weer op, de onvermijdelijke Braem met een lage schuiver, 2-2. En we drinken de kelk tot op de bodem, flater op de middellijn, Timmerman kan alleen op Merckx afgaan en executeert de thuisploeg, 2-3. Nog tien minuten, voor een wereld van verschil. Gil Van Moerzeke wordt door de doelman van de gelijkmaker gehouden. De laatste vijf minuten zijn ingegaan. Braem nog eens in de slotfase, Merckx redt. Het blijft bij 2-3, Lokeren-Temse kan enkel via een zege op Ninove de promotie nog verzilveren, een zware maar niet onmogelijke opdracht.

Scoreverloop: 0-1 (Timmerman 53′), 1-1 (De Neve, 72′), 2-1 (Van Moerzeke, 77′), 2-2 (Braem, 75′), 2-3 (Timmerman 80′)

Ploegopstelling KSC Lokeren-Temse: Merckx, Van Moerzeke, De Kuyffer, De Witte, Mestdagh (39′ Ekangamene), Schils, De Neve, Elewaut (75′ Boulaouali), Janssen, Symons, Vermeiren (Ben Omar, 54′)

bank: Gabriël, Boulaouali, Ekangamene, Ben Omar

Ploegopstelling KSKV Zwevezele: Depaepe, Jodts, Bataille, Oumedjeber, Verzele, Timmerman, Devos, Marmitte, Coussement, Braem, Zaven