KSC Lokeren-Temse tegen KVK Ninove, aflevering twee. We maken een zeldzaam moment mee: een bekerwedstrijd die opnieuw moet worden gespeeld, vanaf de eerste minuut. Maar wat zaterdag gold, geldt nog altijd: deze match is een serieuze waardemeter richting competitie en de inzet is nog altijd even groot: een wedstrijd in de vijfde ronde van de Croky Cup tegen Seraing, ploeg uit 1A. Lokeren-Temse bekert voort want het wint met 1-0, maar het heeft bloed, zweet en tranen gekost.

Aan sfeer geen gebrek: exact 1365 toeschouwers (!) zakken af naar het Daknamstadion om hun ploeg aan te moedigen. Beide ploegen kennen elkaar na zaterdag natuurlijk door en door en beiden bouwen zekerheid in. De eerste kans is toch voor de thuisploeg. Van Den Noortgaete heeft heel veel moeite met een kopbal van Vermeiren, hij lost de bal. De Man pikt op en geeft aan Boulaouali, maar diens schot wordt afgeblokt. Eerste gevaar na 9 minuten. Lokeren-Temse claimt nu nadrukkelijker de bal. Na 20 minuten wordt Boulaouali alleen afgezonderd voor doel, hij is te verrast en besluit te zwak. Ninove loert op de counter, bijna met succes na 25 minuten: Romero kan een voorzet net niet binnen schuiven. De thuisploeg reageert via Van Moerzeke, zijn schot laat de paal trillen. Ninove dan weer, kopbal Romero net naast. Er komen kansen voor beide ploegen, zoveel is duidelijk. Merckx moet na 36 minuten alles uit de kast halen op een knal van wel heel erg ver. Vijf minuten voor de rust profiteert Vermeiren bijna van een slechte terugspeelbal, maar de doelman laat zich niet verrassen. We kijken naar een zenuwachtig spektakel, maar het is best een aangename partij om volgen. De thuisploeg heeft een licht overwicht, maar uit de 0-0 ruststand blijkt dat voorlopig niet.

De refs laten even op zich wachten, maar we zijn nu toch vertrokken voor de tweede helft met dezelfde 22 acteurs. De eerste kans is voor de thuisploeg die richting spionkop speelt. Na een mooie aanval kan Barry aanleggen, zijn schot wijkt af op een verdediger. Het spelbeeld is een kopie van de eerste helft: meeste balbezit voor Lokeren-Temse tegenover achteruit leunende bezoekers. Tot minuut 53: een schot van Boulaouali gaat via een Ninove verdediger over Van Den Noortgaete, 1-0, zeker niet onverdiend. Maar twee minuten later begaat Barry een onnodige overtreding en krijgt geel. Zijn tweede geel en dus moet Lokeren-Temse nog 35 minuten verder met tien. Ninove schakelt meteen een versnelling hoger, het is nu de thuisploeg die hoopt op een counter. Halfweg de tweede helft wordt Ben Omar vervangen door Stef Laurens en even later komt Sami Djadi De Man vervangen. Het publiek steunt ondertussen de ploeg met veel overtuiging, het ziet dat Ninove bloed ruikt. Nog een kwartier te spelen: Merckx duwt een bal van Hertveldt uit de verste hoek, de bezoekende druk neemt toe, al blijven grote kansen uit. De zenuwachtigheid neemt toe langs beide kanten, het is nu pompen of verzuipen voor de tricolores. In de blessuretijd komt er een onrechtstreekse vrije trap op nauwelijks vijf meter van doel, waarom is helemaal niet duidelijk. Het levert niks op voor Ninove, maar goed voor de zenuwen van de fans is het in elk geval niet. Lokeren-Temse trekt de zege over de streep en wint uiteindelijk met 1-0. Het bekert in eigen huis voort tegen Seraing en dat is verdiend na 140 minuten voetballen tegen KVK Ninove. Wanneer de wedstrijd tegen de ploeg uit 1A wordt gespeeld, wordt eerstdaags duidelijk.

Ploegopstelling KSC Lokeren-Temse: Merckx, Van Moerzeke, De Neve, Schürmann, De Man (73′ Djadi), Telen, Barry, Ben Omar (68′ Laurens), Janssen, Boulaouali (78′ Van Laere), Vermeiren (78′ Van Vaerenbergh)

Startelf KVK Ninove: Van Den Noortgaete, De Wannemaeker, De Bauw, Hertveldt, Deryck, Romero, Grancea, Geenens, Bourguignon, De Schutter, Tshimanga

Scoreverloop: 1-0 (53′, Boulaouali)

Beelden van de wedstrijd en interviews met de protagonisten: volg ons op de sociale media!