In het zicht van de eindstreep kunnen we ons geen enkele misstap veroorloven. We weten dat ook Wetteren de punten nog nodig heeft, maar dat mag ons niet stoppen: die drie punten moeten gewoon op Daknam blijven. Helaas, driewerf helaas, we komen niet verder dan een 1-1 gelijkspel, wat een desillusie!

Bij Wetteren ontbreekt Hervé Telen, wel erbij is Sporting jeugdproduct Cedric Mitu. Aardige publieke belangstelling voor deze partij, dat moet de thuisspelers motiveren, als ze dat al nodig zouden hebben. Na vijf minuten de eerste kans voor Lokeren-Temse na slecht uitverdedigen: Vermeiren besluit net over. De toon is gezet, de tricolores gaan op zoek naar de vroege voorsprong. Vermeiren stuurt Van Moerzeke weg, een verdediger blokt hem nog net af. Voorzet Van Moerzeke, Symons over doel. Het eerste kwartier is voorbij, voorlopig maar één ploeg op het veld. Weer aanval via het centrum, dan Van Moerzeke vanop rechts met voorzet, Schils moest minstens binnen het kader trappen. Het eerste doelpunt had al moeten vallen. We zijn halfweg de eerste helft, Lokeren-Temse blijft geduldig opbouwen. Mitu wilde zich nog eens tonen aan het Lokerse publiek, maar hij moet na 25 minuten geblesseerd het veld verlaten. De eerste storm lijkt wat gaan liggen en Wetteren komt voorwaar even uit egelstelling, wel zonder gevaar. Ondertussen zijn we een half uur onderweg. Elewaut na alweer een verre inworp van Ekangamene, ver over. Het tempo is gezakt, je hoort Wetteren daarover niet mopperen. We zitten al in de laatst vijf minuten, kunnen we nog voor de rust afstand nemen? Voorzet mee opgerukte De Witte, paar net niet intikkers. Mistasten in de Wetterse verdediging, doelman komt uit, Van Moerzeke punt hem in linkerbovenhoek. Op de valreep, 1-0! Lokeren-Temse begon furieus aan de partij en creëerde heel wat kansen. Net op het moment dat het wat moeilijker leek te gaan, toonde Van Moerzeke zich de redder in nood. De voorsprong bij de rust is meer dan verdiend.

Zelfde acteurs voor de tweede helft, Lokeren-Temse speelt met de steun van de supporters in de rug. Weinig tempo in de aanvangsfase, Wetteren met een poging tot initiatief. Het levert de thuisploeg wel tweemaal geel op, voor De Witte en Ekangamene. We zijn op weg naar het uur, Lokeren-Temse komt er voorlopig niet uit. Boulaouali komt op het veld, hij moet creativiteit brengen. Er moet iets gebeuren, Wetteren speelt met groeiend vertrouwen, al kan het Merckx niet bedreigen. Tot minuut 66, Elaut op volle snelheid door, voorbij alles en iedereen, Merckx moet in de voeten. Boulaouali neemt bal mee, naar de ingevallen Janssen, die besluit net over, nog een kwart wedstrijd te gaan. Afgeweken bal op schot Symons, bal dwarrelt over. Het publiek staat nog eens vol achter de ploeg, nog twintig minuten. De ploeg lijkt dat op te pikken en trekt weer naar voor. Het moet gezegd, we kijken naar een niet hoogstaande wedstrijd, het resultaat is belangrijker dan wat wordt getoond. Laatste kwartier is net ingegaan. En dan is er probleem, De Kuyffer legt Boudry neer, de scheidsrechter oordeelt binnen de 16, penalty! Kevin Elaut zet kalm om, 1-1. Nog 10 minuten om dit recht te zetten. Symons wordt vervangen door Njengo. De tijd dringt, Van Moerzeke kopt een vrije trap van Schils over, maar vijf minuten meer. Schot van Vermeiren, goede redding Wetterse doelman, nog drie minuten. Njengo met voorzet, Janssen kopt net over. Janssen nog eens rakelings naast, blessuretijd gaat in. De bezoekers nemen uiteindelijk verdiend een punt mee. De eerste helft was nog ok, maar de tweede helft was ondermaats. De gelijkmaker zat er aan te komen. We doen een heel slechte zaak in de strijd voor promotie.

Scoreverloop: 1-0 (Van Moerzeke, 45′), 1-1 (Kevin Elaut, 81′)

Ploegopstelling KSC Lokeren-Temse: Merckx, Ekangamene (58′, Boulaouali) De Kuyffer, De Witte, Mestdagh, Schils, De Neve, Van Moerzeke, Symons, Elewaut (63′ Janssen), Vermeiren

Bank: Gabriël, Njengo, Boulaouali, Janssen

Ploegopstelling RFC Wetteren: Segers, Heirewegh, Van Der Sypt, Gheeraert, Willemyns, Heymans, Dib, Van Hoecke, Elaut, Liessens, Mitu