Kunnen onze spelers de goede lijn van de laatste wedstrijden doortrekken in deze tweede uitwedstrijd op rij? Inderdaad, dat kunnen ze: we winnen met 2-3, maar het kostte bloed, zweet en tranen. Lokeren-Temse gaat aan de leiding in het klassement!

Toon Janssen en Laurens Symons komen de geschorsten Gianni De Neve en Simon Vermeiren vervangen. Gil Van Moerzeke is terug na een schorsingsdag. De 265 supporters komen pas net voor het begin van de wedstrijd in het stadion: de combiregeling én de dure -onoverdekte- staanplaatsen vallen hen zwaar. Door geen plaatselijke drank te gebruiken willen ze een statement maken. De weg naar Menen was rijden door de zondvloed, maar nu is er zelfs een zwak zonnetje zichtbaar om drie uur.

We zijn er aan begonnen. De bezoekers, volledig in het wit, trappen af. Ze maken de thuisploeg onmiddellijk duidelijk dat zij het initiatief willen. Maar in minuut 9 breekt Menen uit en dwingt Van Moerzeke tot een foutieve ingreep: penalty. Die wordt feilloos omgezet door kapitein Sucaet, 1-0. Aan het spelbeeld verandert er niet direct iets: Lokeren-Temse blijft op zoek gaan naar een doelpunt en drukt. Uit een reeksje hoekschoppen komen er een paar kansjes. De kopbal van Symons op voorzet Mestdagh is te zwak. We gaan richting halfweg eerste helft. Mooie kapbeweging en schot Njengo, doelman keert. Menen plooit volledig terug, we kijken naar eenrichtingsvoetbal. Een goede beenveeg houdt Van Moerzeke van de al lang verdiende gelijkmaker na 35 minuten. Boulaouali met individuele actie, naar Symons, die schiet over. Nog vijf minuten tot de rust. Ook in die laatste minuten houdt de belegering aan, maar scoren lukt (nog) niet. Net voor affluiten moet de lokale goalie van het terrein na een botsing met Njengo. We trekken naar de kleedkamers met een 1-0 tussenstand. Menen kwam één keer in de 16 en benutte die mogelijkheid optimaal, Lokeren-Temse beukt voorlopig zonder succes.

Djadi blijft in de kleedkamer voor Ramazani. Coach Spaenhoven gaat voor meer power voorin met Van Moerzeke, Symons en Njengo. Het spelbeeld is alvast ongewijzigd: de bezoekers drukken de thuisploeg weg, al levert dat geen kansen op terwijl we toch al 10 minuten onderweg zijn. Het doelpunt hangt wel steeds nadrukkelijker in de lucht, maar het moet natuurlijk wel vallen. Een kopballetje De Witte, een schotje Symons brengt ons naar het uur. Voorzet Njengo, schot Van Moerzeke in het zijnet. Er rest ons nog een kwart wedstrijd om orde op zaken te stellen. Lokeren-Temse blijft de dominante ploeg, al neemt de druk toch wat af. De thuisploeg durft wel eens de egelstelling te verlaten. Ligt daar de kans met nog 20 minuten te gaan? Wil de koele afwerker nu opstaan? Het spel van Lokeren-Temse wordt nerveuzer, wat minder zorgvuldig, de zenuwachtigheid neemt duidelijk toe. De laatste tien minuten gaan in. Hoekschop na hoekschop nu, wanneer die goal? In minuut 84, zo blijkt. Verre bal, assist op Van Moerzeke, die legt binnen, 1-1. Zelfs dat is een nog te karig loon naar werken. Seth De Witte trekt mee naar voor, de coach wil meer dan een gelijkspel. Plots zitten we in een rollercoaster. Musenge straft een erg aanvallend Lokeren-Temse af, hij zet Merckx op het verkeerde been en schuift de 2-1 binnen. Maar nog geen volle minuut later hangen de bordjes alweer gelijk: aanval, weer assist Njengo op Van Moerzeke en het staat weer gelijk! 2-2 in minuut 89. Wat een wedstrijd! We zitten al in blessuretijd. Dit moet de laatste aanval zijn. Een geharrewar van jewelste, maar plots is daar Symons die binnenduwt! 2-3 diep in de blessuretijd! Drie doelpunten van Lokeren-Temse na minuut 85!

Wat een match! Die zat de hele tijd op slot, maar de ban werd gebroken in de laatste vijf minuten, wie verzint zo een krankzinnig scenario! Lokeren-Temse wint met heel veel moeite met 2-3, wie gaf nog iets voor onze kansen in minuut 87? Is dit het tikkeltje geluk dat een kampioenenploeg nodig heeft? Door de puntendeling van onze dichtste concurrenten komen we zelfs aan de leiding van het klassement, al kan Zwevezele, nu vierde, ons nog voorbij als het woensdag de inhaalwedstrijd wint op Menen.

Scoreverloop: 1-0 (Sucaet, pen, 10′), 1-1 (Van Moerzeke, 85′), 2-1 (Musenge, 87′), 2-2 (Van Moerzeke, 88′), 2-3 (Symons, 90+3)

Ploegopstelling KSC Lokeren-Temse: Merckx – Van Moerzeke, De Kuyffer, De Witte, Mestdagh – Schils (Ben Omar, 70′), Janssen – Djadi (46′ Ramazani), Boulaouali – Njengo, Symons

bank: Gabriel, Bello Rivero, Ben Omar, Ramazani

Ploegopstelling KSCT Menen: Degruyter, De Smet, Merciers, Misenge Kapumbu, Harinck, Vanrobaeys, Rogie, Bochet, Derieuw, Sucaet, Amini

Wedstrijdbeelden, en reacties heel snel op onze sociale media!