Vanavond start een bijzonder zwaar vierluik. Vandaag dus Ronse, zondag uit Zwevezele, inhaalwedstrijd thuis tegen Zelzate en de slotwedstrijd van de heenronde, thuis tegen Ninove. Op 12 dagen zijn niet minder dan 12 punten te verdienen. Maar laten we ons nu maar eerst concentreren op de wedstrijd van vanavond tegen hekkensluiter KSK Ronse.

De wedstrijd van vanavond op het kunststofgras van Ronse is meteen de eerste wedstrijd met Urbain Spaenhoven. Slaagde hij er op de korte tijd in om de ploeg klaar te stomen voor deze partij? Ruim 150 fans maakten de verre verplaatsing.

Het is nog vroeg dag natuurlijk, maar Lokeren-Temse claimt dadelijk het initiatief met heel wat druk naar voor. Een voorzet van Mestdagh komt via Vermeiren bij Van Vaerenbergh, de doelman van Ronse moet zich voor het eerst tonen. Het eerste schot op doel komt van Boulaouali, de doelman tikt over, we zijn tien minuten onderweg. De verrassing is dan ook compleet als Falzone in zijn eentje de bezoekende verdediging ontwricht, een paar leuke schijnbewegingen en een goed schot, Merckx heeft geen verhaal, 1-0. Het fraaie doelpunt geeft de thuisploeg vleugels en ze gaan dadelijk op zoek naar een tweede doelpunt. Lokeren-Temse toch wel wat van slag. We zijn halfweg de eerste helft als Lokeren-Temse zich lijkt te herstellen van de klap, het vertoeft weer erg veel op de helft van Ronse. De kopstoot van Van Vaerenbergh brengt de doelman evenwel niet in verlegenheid. Ronse komt er nog eens uit, op een vrije trap van Falzone is het betere vuistenwerk van Merckx nodig, we zijn ruim een half uur ver. Een bedrijvige Van Vaerenbergh gaat op wandel door de verdediging, maar er is één verdediger te veel, hij haalt er enkel een hoekschop uit. Even later moet de thuisdoelman een goede vrije trap van Mestdagh onschadelijk maken. Druk nu toch van de tricolores die voor de rust nog gelijk willen maken. Daar hebben ze nog vijf minuten voor. Lokeren-Temse leek de partij onder controle te hebben, maar kon zich niet doorzetten in de zone van de waarheid. Ronse gaf geen krimp en kan met een enigszins gevleide 1-0 voorsprong de kleedkamers opzoeken.

Start van de tweede helft met Ben Omar in de plaats van De Man. Kan Lokeren-Temse de bakens verzetten? We beginnen alvast goed. Een hoekschop wordt met het hoofd in doel gedevieerd door Van Moerzeke, goed voor de 1-1 na nauwelijks één minuut. Erop en erover? De wil is er wel, Lokeren-Temse dringt aan. Maar het blijft oppassen voor de zeldzame tegenprikken. Gjoka kapt zich vrij voor Merckx maar die houdt de netten schoon, 55 minuten ver. Het tempo ligt heel laag en de match wordt bovendien ontsierd door een aantal fouten, zo heeft doelman Merckx geruime tijd verzorging nodig. Er rest ons nog een kwart wedstrijd om orde op zaken te stellen. Weer dringen de bezoekers aan, maar veel gevaar creëren ze niet. Janssen schiet onbesuisd over. Ook Vermeiren kan een mooie aanval niet bekronen met een doelpunt. Nog ruim een kwartier te spelen. Maar de druk op Ronse neemt nu sterk toe, laat dat duidelijk zijn. Hoekschop nummer zoveel levert uiteindelijk resultaat op: andermaal Van Moerzeke zorgt voor de 1-2, een voorsprong die ondertussen ruim verdiend is. Ronse moet nu alle zeilen bijzetten om niet op een nog zwaarder verdict te lopen. Maar kijk, het recht de rug en probeert alsnog gelijk te komen. De buit is nog niet binnen, nog vijf minuten plus blessuretijd. Het zijn nu de bezoekers die op de tegenaanval loeren. Vermeiren kan niet profiteren. Diep in blessuretijd is er nog een vrije trap voor Ronse, maar die levert geen gevaar meer op. Lokeren-Temse wint verdiend van Ronse met 1-2. Veel overschot was er niet, maar de zege is wel degelijk verdiend te noemen. Urbain Spaenhoven brengt de eerste drie punten mee naar Daknam.

Scoreverloop: 1-0 (Falzone, 17′), 1-1 en 1-2 (Van Moerzeke, 47′ en 75′)

Opstelling KSC Lokeren-Temse: Merckx- Van Moerzeke, Schürmann, De Kuyffer, Mestdagh- De Neve, Janssen- Boulaouali (81′ Van Laere), De Man (46′ Ben Omar) – Vermeiren, Van Vaerenbergh

Bank: Baert, Telen, Van Laere, Ben Omar

Opstelling KSK Ronse: Momoh Onehi, Foucart, Dupire, Botoko, Itoua, Falzone, Weiserbs, Flamant, Gjoka, Rolfes, Kallo

Videoverslag, sfeerbeelden en interviews op onze sociale media!