Het belang van deze wedstrijd kan niet worden overschat: wil Lokeren-Temse geen voeling verliezen met de top van de klassering, dan moet het vandaag toch iets oogsten. Dat doet het ook: de wedstrijd verliep eerder in het voordeel van de thuisploeg, maar de bezoekers knokten zich naar een niet onverdiend punt.

Draconische veiligheidsmaatregelen én een waterzonnetje verwelkomen de net niet 250 fans uit het Waasland. Maatregelen die blijkbaar niet door de club, maar door Binnenlandse Zaken zijn opgelegd. De werkomstandigheden zijn verre van optimaal, vanuit een achterafkamertje met nauwelijks zicht op het veld proberen we de thuisblijvers zo goed als mogelijk op de hoogte te houden.

Lokeren-Temse helemaal in het wit, Zwevezele in volledig gele uitrusting presenteren zich aan de supporters, waarbij die van de bezoekers duidelijk in de meerderheid zijn. De eerste minuten is het voor beide partijen aftasten. De eerste doelman die zich moet laten gelden is de thuiskeeper: hij bokst een goed schot van Boulaouali uit doel na 6 minuten. Maar ook Merckx moet bij de pinken zijn, hij ranselt eerst een bal uit doel en moet ook de tweede bal onschadelijk maken met een beenveeg. Kortom, het eerste kwartier gaat de strijd gelijk op. Topschutter Stan Braem staat voor het eerst aan het kanon na twintig minuten, de lage schuiver gaat naast. Halfweg de eerste helft moet ook de bezoekende verdediging weer aan de bak. Het gaat flink heen en weer, licht veldoverwicht voor de thuisploeg. Op het half uur een mooie aanval van Lokeren-Temse, voorzet van Van Vaerenbergh, schot van de mee opgerukte Mestdagh, de doelman redt in twee keer. Bijna uit het niets landt een bal van Zwevezele dan op de paal, daar komen de bezoekers goed weg. We kijken naar twee ploegen die morsen met de energie op het toch zware en heel oneffen veld. We zijn ondertussen al op ruim vijf minuten van de rust. Zwevezele dreigt nog eens in de blessuretijd, maar Merckx ontzet. We bereiken de rust dan ook met een 0-0 stand, een juiste weergave van een wedstrijd die volledig in evenwicht is.

De fysieke veldslag wordt verder gezet na de rust, nu met De Man ingebracht voor Boulaouali. Eerste opwinding in minuut 50, voorzet wordt bijna een schot en valt op de deklat van Merckx. Zwevezele dringt aan, nauwelijks vijf minuten later belandt ook het schot van Yagan op de deklat. Lokeren-Temse graaft zich wel niet in, ook de thuisdoelman moet opletten met een aandringende Van Vaerenbergh. Toch lijkt het de thuisploeg te zijn die het meest druk naar voor genereert, voorlopig nog zonder uitgesproken doelgevaar. Nog twintig minuten in een wedstrijd die Zwevezele nu toch duidelijk domineert, ter illustratie nog maar eens een schot van Yagan op de deklat. Kan Lokeren-Temse nog eens dreigen? Dat deden ze in de tweede periode nog niet, nog een kwartier voor de boeg. Het tempo is ondertussen ook gedaald, niet onlogisch gezien de toestand van het veld. Ben Omar zet zich door, geeft aan Janssen, het schot gaat hoog over. We zijn nog niet zo vaak in de zone van de waarheid geweest in de tweede helft, nog zeven minuten plus blessuretijd. We gaan richting einde reguliere speeltijd, Zwevezele dringt aan, Lokeren-Temse moet pompen of verzuipen om dit resultaat te kunnen vasthouden. Maar dat lukt. De wedstrijd eindigt zoals ze is begonnen, 0-0. Vooral Zwevezele zal het moeilijk hebben om dat te aanvaarden. Lokeren-Temse vocht voor elke bal en wordt daarvoor rijkelijk beloond met een punt.

scoreverloop: –

Ploegopstelling KSC Lokeren-Temse: Merckx – Van Moerzeke, Schürmann, De Kuyffer, Mestdagh – De Neve, Janssen – Boulaouali (46′ De Man), Van Laere (60′ Telen) – Vermeiren, Van Vaerenbergh (60′ Ben Omar)

bank: Baert, Telen, De Man, Ben Omar

Ploegopstelling KSKV Zwevezele: Depaepe, Vandendriessche, Bataille, Dewaegemaeker, Makonga, Verzele, Devos, Marmitte, Coussement, Braem, Yagan