Jong Lede fungeert als thuisploeg in de bekerwedstrijd die in de 1/16 de finale een confrontatie zal opleveren met een ploeg uit 1A. De inzet is dus groot. Zo’n 1500 fans trotseren het regenweer om het debuut van nieuwe trainer Karel Fraeye mee te maken.

De tricolores beginnen met een 3-5-2 veldbezetting en starten met Lokonda en de pas aangesloten Nöstlinger in de basis. Ze versieren ook de eerste kans als de kopstoot van Van Moerzeke na hoekshop van de lijn wordt gekeerd door een groen-witte verdediger. We noteren minuut zes. Lede schakelde in de vorige ronde eerste nationaler Patro Eisden uit en bewijst dat dit geen toeval was. Het graaft zich ook nu niet in, heeft wel minder balbezit, maar voetbalt aardig mee.

Halfweg de eerste helft is er een verre bal op De Man, hij kapt zich vrij, maar zijn schot verschalkt de doelman niet. Even na het half uur is er goed samenspel tussen de Oliveira en Ben Omar. Die laatste wordt tegen de grond gewerkt: penalty. Veel misbaar bij Lede, maar de Oliveira laat er zich niet door uit het lood slaan: 0-1, een toch wel verdiende voorsprong. Lede gaat nog op zoek naar de gelijkmaker, maar moet toch met een 0-1 achterstand de kleedkamer opzoeken.

Ben Omar kan na de rust niet meer verder, Cabumi komt hem vervangen. Het spelbeeld blijft ongewijzigd, we zien een licht dominerend Lokeren-Temse. Minuut 54, de Man tegen de grond gewerkt, hij krult de bal zelf net over de kruising. Even na het uur dringt Van Moerzeke aan, hij verovert de bal en bedient Cabumi, maar die besluit overhaast over. Maar hij haalt zijn gram: in de daarop volgende fase schakelt hij zijn rechtstreekse bewaker uit en schuift de bal in de linkerbenedenhoek binnen, 0-2. Opschudding in minuut 67, als een fraaie aanval bij De Man komt in het strafschopgebied. De Man gaat neer, schwalbe, vindt de ref. Tweede keer geel voor De Man, dus rood. Een zwaar verdict. Lokeren-Temse kruipt evenwel niet terug en kampeert op de helft van de tegenstander. Cabumi is heel bedrijvig, een kwartier voor het einde schuift hij de bal voorlangs. Lede vecht voor wat het waard is, hun eerste kans van de tweede helft komt niet verder dan het zijnet. Aan de overkant besluit Cabumi te zwak op de doelman om de wedstrijd definitief dood te maken. De Oliveira besluit nog eens nipt naast vooraleer hij vervangen wordt door Siali. Tjendo De Cuyper mist nog een dot van een kans om de voorsprong uit te diepen. Lokeren-Temse is fysiek ook de betere ploeg op het nu erg zware veld. Het heeft ook de verdienste dat het tot het laatste fluitsignaal op zoek gaat naar een derde doelpunt, maar het blijft wel 0-2.

Lokeren bekert verdiend verder en ontmoet later dit jaar een ploeg uit 1A op Daknam. Maar nu eerst aandacht voor de competitie: deze week volgen nog twee uitwedstrijden, woensdag om 20 uur op Olsa Brakel en zaterdag om 18 uur (!) op het veld van Wetteren.

SC Lokeren-Temse: Espeso – M. Goossens, Schürmann, B.Goossens – De Man, Lokando, Nöstlinger (81’ De Cuyper), Ben Omar (45’ Cabumi), Laurens – de Oliveira (87’ Siali), Van Moerzeke

Doelpunten: 0-1 (de Oliveira, 36’), 0-2 (Cabumi, 62′)

Rood: De Man (twee keer geel, 67′)