Na een onderbreking van twee weken verzamelden de spelers vanavond op het oefenveld voor wat de laatste, weliswaar nog lange, rechte lijn richting de competitiestart moet zijn. Iedereen werd uit veiligheidsoverwegingen onderworpen aan een coronatest vooraleer men richting B-terrein trok. We sprokkelden een paar reacties.

Chris Janssens:

“Ik beschouw vandaag niet als de eerste training, die hadden we al een maand geleden. Dat was toen een leerrijke periode. Er waren heel wat nieuwkomers, die hebben we daar leren kennen. Ik vond dat we dadelijk goed hebben kunnen werken, na corona was de honger naar de bal groot. We pikken nu de draad weer op. Heel intensief, echt waar. Vooral fysiek werk, maar de automatismen worden er natuurlijk geleidelijk aan ingeslepen. Tijdens de komende wedstrijden wil ik iedereen hoe dan ook nog een paar keer aan het werk zien.”

Geert Dirinck:

“De spelers kregen de voorbije twee weken een loopprogramma mee dat specifiek op maat van het individu was gemaakt. Ik kreeg de gegevens heel stipt binnen en mag oprecht stellen dat de data me meer dan tevreden stellen. Nu begint de specifieke voorbereiding. Eerst nog volume, maar geleidelijk aan komt er meer aandacht voor snelheid en weerstand. De eerste maand is pittig, al zeg ik het zelf. De spelers krijgen maar één rustdag per week, de andere dagen wordt er getraind of spelen we een wedstrijd.”

Steven Schürmann:

“Dit voelt voor mij zeker niet als de eerste training aan, die was er anderhalve maand geleden al. Het zwaarste komt nu, dat wel, maar ik hou van het fysieke labeur. Ik wil een pluim geven aan de technische staf. Als speler zie je en voel je dat het trainingsprogramma wetenschappelijk onderbouwd is, er zit een lijn in. Ik heb al veel voorbereidingen meegemaakt, dit behoort tot het beste wat ik al mocht ervaren. Persoonlijk voel ik me sterker dan ooit.”

P