De eerste overwinning is binnen! Gisteren won Lokeren-Temse met 1-0 van Merelbeke. Een verdiende overwinning, dat wel, maar echt glansrijk was de zege niet. Lokeren-Temse staat nu in de linkerkolom van de rangschikking.

De fans van ons team waren weer massaal op de afspraak. Met ruim 2000 waren ze er om hun LokerenTemse naar die toch broodnodige eerste overwinning te schreeuwen. Zij zorgden voor een bij wijlen kolkende sfeer die deed denken aan het Sporting Lokeren uit lang vervlogen tijden.

Bij de thuisploeg moest Schürmann aan de kant blijven, hij zat zijn schorsingsdag uit. Anderzijds maakte Tjendo De Cuyper zijn wederoptreden na een paar weken blessurelast. Na de aftrap door coryfee Wlodek Lubanski, namen de tricolores, vandaag echt in hun drie kleuren, het voortouw. Ze combineerden vlot en snedig en drongen de tegenstander achteruit. Alleen kwamen daar nauwelijks kansen uit voort die naam waardig. Merelbeke verdedigde in blok, maar kwam er voor de rust toch een keer stevig uit. Het leverde een schot op, buitenkant paal. Dit had zomaar de 0-1 kunnen zijn. Maar bij de rust bleef het dus 0-0, daar moet vooral de thuisploeg ontevreden over zijn.

Na de koffie kregen we een beter Lokeren-Temse. Er kwamen een paar kansjes. Toch bleef het wachten tot even voor het uur, vooraleer Yassin Ben-Omar na een voorzet van Luyckx vanop links, de verlossende treffer in een tijd tegen de netten kon trappen. De ontlading is groot. Toch werd het nog een lastig half uur. De thuisploeg zakte te ver naar achter en liet zo toe dat de bezoekers beter gingen combineren en de bal gingen monopoliseren. Echt grote kansen kwamen daar evenwel niet uit voort. Er waren zelfs nog kansen om de voorsprong uit te diepen, maar de counters werden onvoldoende efficiënt benut. Zowel Luyckx als Aerts trapten een keer onbesuisd over. Van Moerzeke en Ben-Omar kwamen er nog het dichtste bij, maar ook zij slaagden er niet in het verlossende tweede doelpunt te scoren. Zo bleef het 1-0, een verdiende zege die ons in de buik van het klassement laat terechtkomen.

Volgend weekend is er geen competitie, wel bekervoetbal. Lokeren-Temse ontvangt dan Jong Lede, dat het thuisvoordeel aan Lokeren-Temse laat. Afspraak in het Daknamstadion dus, aftrap 20 uur.

Lokeren-Temse: Espeso- Laurens, B. Goossens, M. Goossens, De Langhe (56’ Ibou)- Aerts, Luyckx (88’ Siali)- De Man, Ben Omar, De Cuyper (77’ de Oliveira)- Van Moerzeke

Doelpunt: 1-0 (59’, Ben Omar)

P