Sporting Lokeren – Temse heeft zijn vuurdoop in Eerste Nationale uitstekend doorstaan! Op bezoek bij het ambitieuze en thuis moeilijk te kloppen Olympic Charleroi wonnen onze Tricolores met 1-2, gesteund door maar liefst 450 bezoekende supporters. Het eerste kwartier was voor de thuisploeg, maar Jelle Merckx gaf geen krimp. Sporting kwam beter in de wedstrijd met een goede mogelijkheid van Alex Maes tot gevolg, maar zijn poging werd van de lijn gekeerd. Net voor rust stuurde Arne Cassaert na een knappe interceptie Gil Van Moerzeke in het straatje en hij trapte met links overhoeks binnen: 0-1 op slag van de pauze. Na de koffie begon Olympic furieus, wat al snel leidde tot de gelijkmaker. Nadien herstelden onze jongens het evenwicht. Na een hoekschop van Yannick Reuten kopte alweer Gil Van Moerzeke aan de eerste paal binnen: 1-2. De Carolo’s probeerden het tij nog te keren, maar onze defensie gaf niks meer weg. Een prachtige zege voor Sporting, dat zaterdag met RAAL La Louvière dé titelfavoriet op bezoek krijgt. Supporters: allen op post!

Ter info! Onze ticketing opent donderdag (14u-19u) én zaterdagochtend (10u-12u) de deuren voor de aankoop van een abonnement, maar ook tickets voor de partij tegen La Louvière (zat. 02/09) en Beerschot (ENKEL VOORVERKOOP, zat. 09/09) zijn te koop op deze momenten. Uiteraard kan je jouw kaarten ook online via lokeren.roboticket.com bestellen!

Opstelling:
Merckx, El Banouhi, Cassaert, Dianganga, Boujouh, Tshimanga, Janssen, Reuten (’64 Ouro-Sama), Van Aerschot (’82 Lambo), Maes en Van Moerzeke

Doelpunten:
0-1 Van Moerzeke ’45
1-1 Gaye ’54
1-2 Van Moerzeke ’62

 

P