Onderschat de youngsters van dit Club NXT niet: uiterst jong, maar extreem getalenteerd. Lokeren-Temse plaatste daar veel enthousiasme tegenover, maar moest toch het onderspit delven. Het werd 3-5 na een erg genietbare partij in zware omstandigheden. De wedstrijd beleefde meteen een primeur: voor het eerst konden fans de wedstrijd thuis volgen via Facebook, met commentaar.

Lokeren-Temse kon niet beter beginnen aan deze wedstrijd. Al na 3′ kon Ben Omar mits een fraaie individuele actie de thuisploeg op voorsprong brengen. Helaas kon er niet lang op die voorspong geteerd worden, want een paar minuten later krulde Hallaert de bal heerlijk mooi voorbij doelman Depotre, 1-1 na nog geen 10′. Het spel ging vlot op en neer, tot Vanrafelghem in minuut 37 er 1-2 van maakte. Geen man overboord, want Lokeren-Temse blijft ook nadien goed meespelen. Maar door het doelpunt van Romeo Vermant, zoon van Sven, gaan we de rust in met een 1-3 achterstand. De voorsprong van Club NXT is verdiend, maar misschien net te uitgesproken.

Lokeren-Temse probeert de bakens te verzetten na de rust. Het brengt vier nieuwe spelers in. De 16-jarige Servais brengt de bezoeker evenwel 1-4 voor. Servais geldt als een van de toptalenten uit het Belgische voetbal. We zijn een uur ver. De pas ingevallen De Langhe zet een hele rush op en bekroont die aanval met een doelpunt, 2-4. de thuisploeg vat moed. Spileers, vorige week pas 16 geworden maakt er evenwel snel 2-5 van. De goed ingevallen Barry kopt nog de 3-5 tegen de netten, meteen de eindstand.

Lokeren-Temse deed behoorlijk mee en voetbalde zeker niet onaardig. Maar de hele jonge groep van coach De Mil bulkt van het talent en is bovendien heel erg fit, fitter dan de groep die zich nog volop voorbereidt op de bekerwedstrijd tegen STVV. De winst van Club NXT is verdiend te noemen. Aan coach Fraeye om de pijnpunten tegen begin februari weg te werken.

SC Lokeren-Temse: Depotre, Laurens, De Nooijer, M. Goossens (45′ Schürmann) ‘, De Wilde, Overmeire (72′ Barry), Lokando (45′ Nöstlinger), Siali (45′ De Cuyper), Ben Omar, Van Moerzeke (45′ Aerts), de Oliveira (63’ De Langhe)

Club NXT: Van Lommel, De Roeve, Mitovic, Hautekiet, Sabbe, Audoor, Hallaert, De Smet, Vermant, Servais, Vanrafelghem

Doelpunten: 1-0 (2′ Ben Omar), 1-1 (9′ Hallaert), 1-2 (37′ Vanrafelghem), 1-3 (40′ Vermant), 1-4 (57′ Servais), 2-4 (67′ De Langhe), 2-5 (83′ Spileers), 3-5 (88′ Barry)