KSC Lokeren-Temse kon voorlopig een perfect rapport voorleggen: de vier tot nu toe gespeelde wedstrijden werden allemaal gewonnen. Natuurlijk willen de tricolores ook vanavond geen puntenverlies lijden tegen Menen. Helaas: dat lukte niet. Het werd een fel bevochten wedstrijd op het scherp van de snee. Uitslag 1-1, ofwel 13 op 15. Lokeren-Temse blijft zeker aan de leiding, maar morgen kan Zwevezele langszij komen.

Materiaalman Rony Leclercq wordt eerst terecht in de bloemetjes gezet, maar dan is het menens. De wedstrijd start terwijl de regen met bakken uit de lucht valt. De eerste kans is voor de bezoekers. Een sterke individuele actie van Demedts in de vijfde minuut, met nog een schot als toegift: gelukkig is Merckx bij de pinken. De reactie van Lokeren-Temse volgt onmiddellijk, Vermeiren stuurt Ben Omar richting doel, zijn schot mist precisie. De bezoekers graven zich niet in en voetballen best aardig mee. Halfweg de eerste helft een flinke tegenvaller: Hervé Telen moet aan de heup geblesseerd van het veld, terwijl we naast Elewaut en Mestdagh (al langere tijd uit) nu ook al De Neve en Barry moeten missen. Van Vaerenbergh komt Telen vervangen. De weer erg enthousiaste fans kijken zo naar een evenwichtige partij. Na een half uur wedstrijd legt de thuisploeg een paar fraaie aanvallen op de mat. Bij een ervan knikt Vermeiren de bal naar het doel, hij gaat er net niet in. Uit de daarop volgende hoekschop kopt ook Janssen naar doel, ook bij hem net niet. Weer aanval thuisploeg met een vluchtschot van Vermeiren, een puike redding van de doelman. Nog vijf minuten voor rust. De mooiste aanval van de partij tot nu toe brengt Van Moerzeke alleen voor de doelman, maar hij besluit te zwak. De laatste minuten is Lokeren-Temse toch wel nadrukkelijker aanwezig, maar gescoord wordt er niet meer. Lokeren-Temse maakt het meest aanspraak op een voorsprong, maar echt onverdiend is de 0-0 bij de rust niet te noemen.

De tweede helft begint met een aanval van de thuisploeg. Mooie actie, schot van Ben Omar gaat in hoekschop. Maar ook de bezoekers beginnen snedig, hun aanval strandt in het zijnet. De thuisploeg dwingt de bezoekers dan achteruit, gesteund door de spionkop allicht. Voorlopig levert het enkel maar wat halve kansjes op. We spelen nu een uur. Uit een zeldzame tegenaanval puurt Menen een kans: Matt Demedts scoort al zijn vierde van het seizoen, 0-1. Tegen de gang in van het spel, dat klopt, maar het staat er wel. Opschudding in minuut 65. Na mistasten van de doelman gaat Ben Omar tegen de vlakte. Het hele stadion ziet een strafschopfout, alleen niet de man die de beslissingen moet nemen. Menen trekt zich nu massaal terug, hen laat de heisa koud. Minuut 68, voorzet Van Moerzeke, Vermeiren schuift de bal tegen de touwen, 1-1. En of dat verdiend is. Menen krijgt een vrije trap, Merckx moet zijn kunnen tonen, 70′ gespeeld. Ook aan de overkant dreiging bij een vrije trap van Janssen, de bal gaat maar net over. Belegering van het Menense doel nu, Ben Omar trapt naast met nog een kwartier te gaan. Demedts dwingt ook Merckx nog eens tot het betere voetenwerk. Boulaouali komt Djadi vervangen. Lokeren-Temse zet alles op alles, de tijd begint te dringen. Menen haalt alles uit de kast om overeind te blijven, tot ongenoegen van de fans. We zijn al in blessuretijd als Van Vaerenbergh een voorzet van De Man onbegrijpelijk naast kopt. Het blijft 1-1. Menen viert dat als een overwinning, voor Lokeren-Temse voelt het eerste puntenverlies aan als een nederlaag.

Scoreverloop: 0-1 (63′, Demedts), 1-1 (68′, Vermeiren)

Ploegopstelling KSC Lokeren-Temse: Merckx, Van Moerzeke, De Kuyffer, Schürmann, De Man, Telen (24′ Van Vaerenbergh), Van Laere, Janssen, Djadi (81 Boulaouali), Ben Omar, Vermeiren

Bank: Gabriël, Van Vaerenbergh, Boulaouali, Laurens

Ploegopstelling KSCT Menen: Degruyter, Vandevoorde, De Smet, Vervaeke, Merchiers, Rogie, Mahau, Kapumbu Musenge, Demedts, Derieuw, Buyssens