Het Beroepscomité Voetbal Vlaanderen bevestigt de oorspronkelijke uitspraak in de zaak omtrent de onrechtmatige opstelling van een speler van FC Gullegem. Concreet: Lokeren-Temse wint de wedstrijd met 0-5 en behoudt zo de vijfde plaats in de rangschikking met 20 punten.

Op 10 oktober 2021 verloor KSC Lokeren-Temse op het veld van Gullegem met 3-1. In de 60ste minuut kwam speler Jens Peremans in het veld voor de thuisploeg, volgens onze club een niet gekwalificeerde speler. Lokeren-Temse speelde daarom de wedstrijd onder voorbehoud. Lokeren-Temse diende achteraf ook klacht in. Die klacht werd op 27 oktober ontvankelijk en gegrond beschouwd door het Sportcomité Voetbal Vlaanderen. Daardoor won Lokeren-Temse met 0-5 en kreeg het de daarbij horende drie punten.

FC Gullegem ging in beroep tegen deze uitspraak. Dat beroep werd op 17 november behandeld door het Beroepscomité. Beide partijen konden daar hun standpunt komen verdedigen. Volgens het Beroepscomité werden op die zitting geen nieuwe elementen aangebracht door FC Gullegem. De uitspraak van het Sportcomité verklaarde daarom de klacht van Gullegem ontvankelijk maar niet gegrond. Het bevestigde daardoor meteen ook de oorspronkelijke uitspraak.

FC Gullegem verliest dus de wedstrijd van KSC Lokeren-Temse met 0-5 wegens het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler. Deze beslissing werd vandaag aan de betrokken clubs kenbaar gemaakt.

P