Het voetbal ligt grotendeels stil. Niet zo bij Lokeren-Temse. In alle luwte werkt het jeugdbestuur aan plannen om straks ook weer op Lokerse bodem jonge spelertjes op te leiden tot –wie weet?- de opvolgers van Killian Overmeire.

Bij het samengaan tussen wat eens Sporting Lokeren en KSV Temse waren tot het nieuwe SC Lokeren-Temse, werd er vanzelfsprekend ook al gedacht aan de jonge spelers. Op dit moment zijn de jeugdspelers op de site Temse actief. Ze trainen en spelen er wedstrijden op interprovinciaal niveau. Dit houdt onder andere in, dat de eens zo befaamde Lokerse opleiding grotendeels ophield te bestaan. De oefenvelden van het jeugdcomplex konden en worden wel nog gebruikt door andere Lokerse voetbalverenigingen.

Het bestuur van Lokeren-Temse beseft evenwel dat in Lokeren de vraag sterk bleef en blijft leven om ook op Daknam jeugdvoetbal aan te bieden. Jonge spelertjes kunnen nu eenmaal niet de verplaatsing maken naar de site Temse. Onder impuls van voorzitter Hans Van Duysen wordt er nu ook weer een voetbalopleiding opgestart op de jeugdterreinen. De organisatie daarvan berust bij sterkhouders Jurgen Vanhille, Geert Van Laere, Ruth Nelis en Koen Vermeeren, mensen die ook vroeger bij de hoog aangeschreven Lokerse jeugdopleiding waren betrokken. In alle luwte hebben ze de voorbije maanden gewerkt aan plannen om weer jonge spelertjes uit Lokeren zelf, op de terreinen van het Daknamstadion een voetbalopleiding te laten genieten.. De goede verstandhouding met de partnerclubs blijft daarbij belangrijk. Nadruk zal worden gelegd op een degelijke voetbalopleiding, maar wel gekoppeld aan maatschappelijke waarden als verantwoordelijkheid, gelijke kansen, sportiviteit en dergelijke. Kortweg gezegd: de draad weer oppikken van het verleden. Indien corona het toelaat, zullen na Nieuwjaar trainingen en wedstrijden worden opgestart voor spelertjes U6 en U7 op gewestelijk niveau. Volgend seizoen zouden ook oudere spelers uit Lokeren en omgeving hier aan de slag kunnen.

Vandaag, zaterdag 19 december, is een grote dag. De eerste voetballertjes tekenen hun aansluiting. Dat mocht vanzelfsprekend met enig ceremonieel gepaard gaan. Zo mochten ze uit de handen van voorzitter Van Duysen een oorkonde in ontvangst nemen en konden ze op de foto met Gil Van Moerzeke, zelf een product van de Lokerse voetbalacademie. Aan enthousiasme ontbrak het alvast niet bij Jules Biebaut, Akif Karadeniz en Levi De Geest.

Wie interesse heeft om op een kindvriendelijke, maar deskundige manier aan een kwaliteitsvolle jeugdvoetbalopleiding te beginnen, kan zich wenden tot [email protected] of via de facebookpagina van Sporting Lokeren Foot Academy voor meer informatie en inschrijving. Snel contact op een corona veilige manier verzekerd!

Wij sprokkelden deze morgen een paar reacties:

Voorzitter Hans Van Duysen:

Ik denk dat het een belangrijke en noodzakelijke stap is om ook de jonge voetballertjes uit Lokeren en omgeving de kans te geven om dicht bij huis hun favoriete hobby te beoefenen. De Lokerse jeugdopleiding heeft –terecht- altijd een erg goede naam gehad. Het is nu zaak om dat niveau op termijn te evenaren, wie weet zelfs te overtreffen. Voetballen staat centraal, maar we vinden de sociale component zeker zo belangrijk.

Jules Biebaut (5):

Ik ben blij dat ik hier kan komen voetballen. Ik ben jarig vandaag. Dat ik hier nu kan aansluiten is mijn mooiste geschenk. Het liefst wil ik in doel staan. Ik kwam vroeger altijd al naar de fandag. Ik sta op de foto met Killian Overmeire en Hamdi Harbaoui bijvoorbeeld. Ik wil het ook gaan maken bij deze club.

Akif Karadeniz (6):

Ik heb hier al gespeeld op de voetbalacademie, maar nu wil ik echt deel uitmaken van een ploeg. Ik ken hier nog niemand, ik leer nu nieuwe vriendjes kennen. We gaan goed voetbal spelen en vaak winnen!

Levi (6):

Ik speel nu al voetbal, maar ik wilde dolgraag bij Lokeren spelen. Théo Defourny is een hele toffe kerel, vorig jaar kreeg ik zelfs zijn handschoenen, die bracht ik altijd mee als ik kwam kijken. Zelf wil ik vooral op het veld staan, zoals Killian Overmeire. En ik wil natuurlijk veel doelpunten maken.

Sofie (Mama van Levi):

Omdat we van Berlare afkomstig zijn, speelde Levi bij SK Berlare. Het is echt niet uit onvrede met die club dat Levi nu naar hier komt, absoluut niet. Maar op Daknam spelen is zijn droom. Vorig jaar hadden we al een abonnement en kwamen we telkens kijken. Dat was voor Levi altijd een feest. Toen we via de facebookpagina zagen dat hij hier kon gaan spelen, was hij in de zevende hemel. We wonen ook in Lokeren, het is dus ook praktisch interessant. Weet je dat we speciaal FIFA 2019 moesten aanschaffen, niet FIFA 2020, want op de versie 2019 kan je nog met Sporting Lokeren spelen. Dat hij nu zelf voor die ploeg kan spelen, is voor hem een droom.

 

P