De wedstrijd tussen KSC Lokeren-Temse en RFC Wetteren wordt gespeeld op vrijdag 15 april om 20 uur en niet op zondag 17 april om 15 uur. Voetbal Vlaanderen zal deze datumwissel straks goedkeuren.

Op zondag 17 april om 15 uur stonden oorspronkelijk alle wedstrijden in tweede nationale A gepland, het gaat immers om de laatste speeldag van de tweede periode. Petegem en Lokeren-Temse zijn de twee overgebleven kandidaten om deze tweede periodetitel binnen te halen. Zij wilden liever op een ander moment dan zondagmiddag om 15 uur spelen: 17 april betekent Pasen én op dat moment wordt ook Parijs-Roubaix gereden.

De twee ploegen en hun tegenstanders (respectievelijk Zwevezele en Wetteren) konden zich vinden in een verschuiving naar vrijdagavond. De vier ploegen hebben een gezamenlijke aanvraag tot datumverschuiving ingediend bij Voetbal Vlaanderen, dat deze verschuiving ongetwijfeld zal goedkeuren.

Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan dus nu al worden gesteld dat de confrontatie tussen Lokeren-Temse en Wetteren in het Daknamstadion plaatsvindt op vrijdag 15 april om 20 uur.

P