Maarten Goossens is nog jong, pas 21, maar hij weet achteraan al behoorlijk zijn streng te trekken. Hij is een linksvoetige centrale verdediger die ook als linkerback zijn plan trekt. Vorig jaar was hij een vaste waarde bij Temse. Dit jaar weer tot de basiself behoren, is zijn doel.

“Ik ben van Temse zelf afkomstig en begon daar ook te voetballen. Maar als jonge voetballer kon ik al snel naar Waasland-Beveren, daar ben ik gevormd. Ik zag dat jonge spelers daar weinig kansen kregen en ik wou spelen. Zo kwam ik twee seizoenen geleden naar Temse. Ik speelde er eerst twee maanden bij de Beloften, maar werd dan opgepikt voor de eerste ploeg. Vorig seizoen was ik aan de slag bij Sint-Niklaas, maar nu ben ik dus terug bij Temse, beter gezegd Lokeren-Temse. Hier nu ook weer een vaste waarde worden, is de bedoeling. Ik besef dat de concurrentie zwaar is, er loopt achteraan nogal wat ervaring rond. Maar dat voelde ik aankomen. Ik heb me heel goed voorbereid en ben fysiek sterker dan ooit. Vorig jaar deden we het niet slecht, maar ik merk dat we dit jaar als ploeg een stuk beter gaan presteren. Op papier is dat zonder meer duidelijk, maar dat voelde ik ook al bij de eerste training. De passing, de balbehandeling, het fysieke, de omkadering: het is allemaal net een dat stukje beter dan vorig seizoen. Het dwingt alle spelers zo tot een hoger niveau en ik merk dat iedereen dat wel beseft.

De wat oudere spelers hebben allemaal een vaste job. Dat moet hen soms wel zwaar vallen, vermoed ik. Ik mag dus niet klagen: ik ben nog student, derde jaar bachelor Handelswetenschappen. De combinatie met het sporten is vrijwel ideaal. Ik wil me specialiseren in marketing en zou liefst in die branche in het voetbal terecht komen. Het hoeft misschien niet, maar het zou erg fijn zijn. Voorlopig concentreer ik me op het voetbal, ik wil de ambities van de club helpen realiseren. Dit stadion, deze supporters, de vele vrijwilligers: die verdienen gewoon een ploeg op hoger niveau. Ik ken het hier trouwens wel een beetje, ik kwam vroeger bij gelegenheid wel eens kijken naar Sporting Lokeren. Ik ben nog heel verre familie van Roger Lambrecht, de vroegere voorzitter. Echt wel verre familie hoor, maar toch. Het feit dat ik hier vroeger al eens over de vloer kwam, helpt me wel om me hier snel thuis te voelen.”

 

Maarten Goossens in het kort:

Geboortedatum: 26 februari 1999

Positie: centrale verdediger

Rugnummer: 3

Vorig seizoen: SKN SInt-Niklaas

 

 

P