4 sep 2022-15:00
Rust: 1-1
KFC Merelbeke
2
2 : 2
KSC Lokeren-Temse
2
Einde
Christophe CARREIN
1st Half
club logo club logo
45'
2nd Half
club logo club logo
90'
Doelpunten
Kaarten
44'
Gele kaart
45'
Gele kaart
50'
Wedstrijdverslag
KFC Merelbeke
KSC Lokeren-Temse
Gele kaart 92'
Rufus FALZONE MIKAELE
Falzone hield Merckx vast bij het uittrappen en kreeg terecht geel.
90'
Het wil maar niet lukken. De winning goal hing letterlijk aan de voet van Vermeiren na een knappe actie van Ben Omar. Simon trapte laag over de grond en de doelman kon nog maar net de bal keren met zijn voet.
90'
Alweer Vermeiren die de kans op de 2-3 laat liggen. Hij besluit met zijn dikke teen op de paal.
88'
Corner Lokeren-Temse gegeven op links door Maes die Simon Vermeiren zoekt, Simon kopt de bal rakelings over de lat.
88'
Counter van KFC Merelbeke, Falzone met de scherpe voorzet voor doel, Binst vergeet de bal licht met het hoofd te toucheren. Anders was het zeker 3-2. Het spel gaat goed op en af momenteel. Er hangt nog een doelpunt in de lucht.
Vervanging 87'
In:Rufus FALZONE MIKAELE
Out:Roy BULTHEEL
85' 2:2 Goal
Toon JANSSEN
Assist: Naïm BOUJOUH
GOOOOAAAAAL TOON JANSSEN!!! Knappe loopactie van Boujouh die zijn duivels ontketende en vol voor de bal ging. Naïm gaf een perfecte bal richting penaltypunt waar Toon op volle kracht naar toe kwam gelopen. Hij buffelde de bal in doel. Toon Janssen ontpopt zich nu al tot man van de match!
Toon JANSSEN
81'
Yassin Ben Omar maakt met een knappe actie en enkele één tweetjes de nodige ruimte om zelf tot een schietkans te komen in de 16. Hij besluit op de doelman.
Vervanging 80'
In:Nicolas VAN BUYTEN
Out:Sadou BARRY
De geblesseerde Van Buyten verlaat het veld met een knieblessure.
75'
Knappe actie van Ben Omar die de bal in de 16 aan Toon Janssen kan geven. Toon staat met zijn rug naar doel, met een knappe actie draait hij zich vrij en kan hij uithalen op doel, de bal gaat voor langs.
Vervanging 74'
In:Alexander ELAUT
Out:Merijn ROGIERS
De geblesseerde Rogiers verlaat het plein na krampen in de linker kuit.
67' Vervanging
In:Simon VERMEIREN
Out:Esteban CASAGOLDA
Simon VERMEIREN
Goal 2:1 66'
Nicolas VAN BUYTEN
Knappe voorzet voor Van Buyten die de bal in één tijd, en in de draai, de bal perfect in het rechterzijnet plaatst. Een niet te houden doelpunt.
63'
Alweer een goed uitgespeelde counter van KFC Merelbeke met doelpuntenmaker Van Buyten als eindstation. De Lokerse verdediging heeft alle moeite. Van Buyten schakelt zijn laatste man uit en haalt uit. De bal komt vrij centraal richting Merckx die kan klemmen.
60'
Corner op rechts van Boujouh, perfect gegeven richting Toon Janssen die inliep richting 2de paal maar Toon kopt de bal een meter over de daklat.
56'
Na de commotie door enkele potige duelen, werd het spel hervat. Julien Vercauteren krijgt de bal op rechts, maakt een knappe actie en haalt uit naar de linker bovenhoek, de bal valt net achter het doel.
52'
Al 2 keer dat KFC Merelbeke op snelheid de verdediging te vlug af is. De Wilde en Van Moerzeke hebben alle moeite bij counters om de spelers af te stoppen.
Gele kaart 50'
Merijn ROGIERS
46'
De tweedehelft is afgetrapt, KSC Lokeren-Temse start gretig met een voorzet van op links die net voor de neus van Casagolda onschadelijk werd gemaakt.
Gele kaart 45'
Ilias EL HAMDAOUI
Toon Janssen schakelde El Hamdaoui uit met een versnelling op links. Ilias kwam iets te laat met zijn ingreep, terechte kaart.
44' Gele kaart
Toon JANSSEN
Toon Janssen greep iets te gretig in op het middenveld, na meerdere foutieve ingrepen ontving hij hiervoor een gele kaart van de scheids.
Toon JANSSEN
42'
Actie op rechts van Elewaut. HIj levert een gemeten voorzet in de zestien aan El Banouhi die de bal niet echt had verwacht, hij mist zijn controle en komt in botsing met de doelman.
38'
Bij KFC Merelbeke hebben ze het nodige vertrouwen opgedaan dankzij de goal van Van Buyten. Er een mooie combinatie op rechts met een voorzet die bijna in doel dwarrelde. KSC Lokeren-Temse moet opletten dat ze het spel niet uit handen geven.
Goal 1:1 35'
Nicolas VAN BUYTEN
Assist: Nico BINST
Doelpunt voor KFC Merelbeke, Binst met die met een knappe actie voorbij De Wilde die de bal tot bij Van Buyten krijgt die oog in oog met Merckx komt te staan en het leer verschroeiend in de linkerboven hoek werkt.
32'
Een nieuwe grote kans voor KFC Merelbeke, Merckx kreeg een terugspeelbal maar ging hier wat ongecontroleerd mee om. De goed gevolgde aanvallers Van Laere en Binst konden profiteren van de situatie, al wist Jelle de scheve situatie recht te zetten. De terugspeelbal is helaas het gevolg van de mindere kwaliteit van het veld.
30' 0:1 Goal
Toon JANSSEN
Doelpunt van alweer een sterke Toon Janssen. Hij krijgt de bal centraal diep gestoken, de verdediger kan de bal veroveren maar door zijn lichaam stevig in het duel te gooien snoept hij net voor de zestien de bal af en komt hij alleen voor doel. Koelbloedig plaatst hij de bal in de rechter bovenhoek, GOAAAAAL!!!
Toon JANSSEN
28'
Goed doorzetten op links van Toon Janssen die het duel aangaat met de linksachter van KFC Merelbeke. Hij kan voorzetten maar was ongevaarlijk tot het moment dat door het gefrommel voor doel de bal voor de voeten van Vercauteren terecht komt. Hij raakt de bal maar de trap is vrij zacht in de handen van de doelman.
21'
Een actie van Vercauteren op rechts die op zijn beurt El Banouhi de bal kan meegeven. Soufiane maakt een versnelling en kan de bal voor doel brengen, de bal gaat iets te ver voorbij Casagolda om onmiddellijk gevaarlijk te zijn. Esteban legt de bal achteruit met de borst en haalt in de draai uit met zijn rechter. De bal werd geblokt door de centrale verdediger met het hoofd.
20'
Beide ploegen creëren de nodige (halve) kansen. KSC Lokeren-Temse is nadrukkelijker aan de bal maar moet opletten dat het niet in het mes loopt bij de snelle counters van KFC Merelbeke. Het is zoeken naar de openingen voor beide ploegen en dit zonder al te veel risico's te nemen in hun spel.
16'
Twee corners voor KSC Lokeren-Temse. De eerste werd van op rechts gegeven door Boujouh maar werd weggewerkt door de centrale verdediger in een nieuwe hoekschop. Maes nam deze voor zijn rekening maar hier werd het leer alweer weggewerkt door de verdediging.
14'
Casagolda ontvangt een pas randje buitenspel, hierdoor hield hij zich even in maar in tweede instantie spurt hij als een beest richting de zestien. Hij haalt uit met een laag schot naar de linkeronderhoek maar de bal mist op enkele centimeter de linkerdoelpaal
5'
Een lange bal waarbij Boujouh zich te makkelijk laat uitschakelen door Van Laere, die kan met een subtiele pas de bal in de 16 bij Binst leggen, haalt uit maar Merckx kan het leer wegwerken. KSC Lokeren-Temse is bij deze gewaarschuwd
3'
Een eerste goede voorzet van KFC Merelbeke van op links, maar gaat voorbij aan alles en iedereen.
2'
Eerste corner afgedwongen door Niels Elewaut via een afgeblokte voorzet. Alex ander Maes met een goede voorzet op het hoofd van Janssen maar de keeper haalt de bal van de lijn. De eerste kans van de wedstrijd liet niet lang op zich wachten.
1'
Beste supporters, we heten jullie van harte welkom voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De spelers hebben er zin in, de zon is van de partij en de sfeer bij de meer dan 350 meegereisde supporters zit er al goed in. Wij hopen jullie alvast van de nodige animo te voorzien tijdens de wedstrijd.
P