2 sep 2023-20:00
1e Nationale 2023-2024 | Wedstrijdweek 2
Rust: 0-0
KSC Lokeren-Temse
0
0 : 0
RAAL La Louvière
0
Einde
Ermaild MATAJ
1st Half
club logo club logo
45'
2nd Half
club logo club logo
90'
Kaarten
22'
Gele kaart
Gele kaart
32'
84'
Wedstrijdverslag
KSC Lokeren-Temse
RAAL La Louvière
92'
De wedstrijd eindigt op een brilscore! Beide partijen mogen blij zijn met het verdiende punt.
90'
De reguliere speeltijd zit er op we krijgen nog enkele minuten blessure tijd.
90'
Daar is Lambo die werd diepgestoken en staat los van zijn man, hij loopt op doel af, hij heeft even tijd nodig voor het aanleggen van een schot, hij haalt overhoeks uit! De bal gaat voor langs! Daar was bijna de 1-0! Als een duiveltje uit een doosje ontketende hij zijn loopactie richting doel, hij had jammer genoeg minder geluk bij zijn afwerking.
Yari BRACHET
Vervanging 87'
In:Yari BRACHET
Out:Sam VAN AERSCHOT
Van Aerschot heeft zich volledig gegeven deze partij, hij krijgt een wissel onder luid applaus van de thuisaanhang.
86'
Daar is La Louvière met een reuze kans! voor doel maar daar is Toon Janssen die de bal nog in corner kan trappen! Dit was ei zo na de 0-1!
85' Vervanging
In:Djibril DIANESSY
Out:Mohamed SOUMARE
Gele kaart 84'
Fousseni OURO-SAMA
Geel voor een trekfout na balverlies.
Zakari Junior LAMBO
Vervanging 80'
In:Zakari Junior LAMBO
Out:Jeovanni DIANGANGA
Vervanging 80'
In:Fousseni OURO-SAMA
Out:Yannick REUTEN
79'
Knappe aanval op links, de flankaanvaller van La Louvière haalt de achterlijn en legt de bal knap terug op de instormende spits, Jeovanni Dianganga smijt zichzelf naar de bal als laatste redmiddel en kan de bal nog niet weg tackelen!
75'
We gaan het laatste kwartier in en beide ploegen geven zich 110% Gaan ze het op een puntendeling houden of gaat er iemand op een diefje de overwinning nog in zijn zak steken, het belooft een spannend slotkwartier te worden.
69' Vervanging
In:Samuel GUEULETTE
Out:Floriano VANZO
65'
Een vrijetrap voor La Louvière na een duel tussen Dianganga en zijn rechtreekse tegenstander op een 25 meter van doel. Er werd een indraaiende vrijetrap gegeven van op rechts, de bal ging voorbij aan alles en iedereen en ging een meter naast doel.
63' Vervanging
In:Vicky KIANKAULUA
Out:Jorn VANAMP
60'
La Louvière probeert het op de counter na een aanval van Lokeren-Temse schakelen ze direct met zijn allen om, op links ligt de ruimte, de bal komt centraal en de spits kan in één tijd een schot afleveren met zijn wreef, net naast doel. De meeste potentiële kansen zijn afkomstig van La Louvière deze wedstrijd.
55'
De wedstrijd zit zoals in de eerste helft nog steeds goed in evenwicht qua balbezit. Het is wachten op een eerste schot tussen de palen deze tweede helft, de opbouw zit goed langs beide kanten maar de laatste pas komt er niet of komt net niet aan. Beide ploegen voelen aan dat wie hier eerst scoort de driepunten zal nemen.
47'
Het eerste corner van de tweede helft is voor KSC Lokeren-Temse. Maes trapt de corner van op rechts richting de eerste paal maar zonder enige moeite werd deze ontzet door een verdediger.
46'
We zijn vertrokken voor de tweede helft.
45'
We gaan rusten bij een eerste helft die twee gezichten heeft. De 20 minuten was het balbezit voor Lokeren-Temse daarna kwam La Louvière op kruissnelheid met enkele knappe acties en hoog druk zetten. Het belooft een spannende tweede helft te worden. Tot zo dadelijk.
44'
Een geplaatst schot naar de rechter bovenhoek vanwege een speler van La Louvière verdwijnt net naast de paal, Jelle Merckx keek de bal naast.
40'
Een knappe loopactie van de rechterflankaanvaller van La Louvière leidt tot schot van op rechts, deze verdwijnt in het zijnet.
37'
Bij Lokeren-Temse werden in de achterhoede enkele risicovolle passes genomen, de laatste pas eindigde bij Jelle Merckx die goed vast werd gezet door de voorhoede van La Louvière onder druk kwam te staan, hij duwt de bal te ver voor zich uit en daar konden ze vooraan bij La Louvière bijna van profiteren, de linkerflankspeler paste de bal centraal in op zijn spits maar die kwam een stap te kort om de bal nog voorbij Kompany te duwen in doel. Hier komt Lokeren-Temse goed weg.
Arne CASSAERT
Gele kaart 32'
Arne CASSAERT
Gele kaart voor Cassaert wegens de broodnodige tackel aan de rand van de zestien.
32'
De vrijetrap werd gegeven door het nummer 10 Florian Vanzo mooi naast de muur, Jelle Merckx gaat plat en duwt de bal in corner!
31'
Vrijetrap voor La Louvière op een wel heel gevaarlijke plek, pal op de rand van de zestien centraal voor doel en dit na een broodnodige ingreep van Cassaert nadat Kompany de bal in eerste instantie kon tegenhouden.
27'
Een zeer snel uitgevoerd één tweetje vooraan bij La Louvière bracht de verdediging toch even in de verlegenheid, gelukkig kon Cassaert de spits nog belemmeren op een open doel te trappen. Hij trapte recht op Jelle Merckx die de bal goed kon klemmen centraal in doel.
23'
Daar komt La Louvière met het antwoord, ze dwingen een corner af op mentaliteit. De corner werd gegeven, ze hadden en iets wat ingestudeerd nummertje in gedachten maar de laatste pas centraal voor de zestien was blijkbaar niet de bedoeling gezien daar niemand plaats nam. De bal werd onzet door Reuten.
22' Gele kaart
Joël ITO
21'
Fenomenale kans met een knappe steekpas op Reuten in de zestien, kan de bal voorbrengen, de bal gaat eerst rakelings voorbij het hoofd van de inkoppende Van Moerzeke en dan is er een verdediger de bal net devieert voor de induikende Van Aerschot! Dit was de eerst echte kans van de wedstrijd en dat pas in minuut 21!
16'
Een mooie diepsteek pas van op eigen helft verstuurd door Maes, Van Moerzeke kan er bij maar de bal verdwijnt in hoekschop doordat de verdediger inkomt gegleden met een knappe tackel op de bal. De corner was knap genomen maar de verdedigers zijn alert op onze kopbalsterke Van Moerzeke en koppen de bal tijdig weg uit de zestien.
15'
Beide ploegen houden het spel in evenwicht, we konden nog steeds geen echte doelkansen noteren. Beide ploegen lopen de vrije ruimtes goed dicht waardoor het zoeken is naar een gaatje om door te breken.
François KOMPANY
Vervanging 10'
In:François KOMPANY
Out:Naïm BOUJOUH
Boujouh zocht reeds met het medische team de kleedkamers op hij word nu ook noodgedwongen vervangen door Kompany.
5'
De wedstrijd begon op een rustig tempo tot in de 3de minuut een foutieve laterale pas vanwege Maes werd onderschept op het middenveld door La Louvière, Boujouh wou de counter onschadelijk maken door de bal weg te tackelen, dat lukte hem perfect maar in het duel kreeg hij vol een voet op zijn hoofd en was hij even buiten westen. De scheids blaasde onmiddellijk voor het inroepen van medische hulp. Boujouh verlaat het veld en zal worden gewisseld, we gaan even verder met 10. Echte doelkansen konden we de eerste minuten nog niet noteren.
1'
Welkom beste supporters, na een knappe 1-2 overwinning op Olympic Charleroi spelen we vandaag tegen titelkandidaat RAAL La Louvière. De Waalse club wist overtuigend te winnen op het veld van de U23 van OH Leuven met 3-1. Het zal vandaag dan ook geen "walk in the park" worden voor onze tricolores. Graag voorzien wij jullie van de nodige hoogtepunten. Komaan Lokeren-Temse!
P