14 aug 2022-16:00
Rust: 0-0
KSC Lokeren-Temse
3
3 : 0
RAEC Mons
0
Einde
Florian STOVE
1st Half
club logo club logo
45'
2nd Half
club logo club logo
90'
Doelpunten
Wedstrijdverslag
KSC Lokeren-Temse
RAEC Mons
90'
Indien men nog vuurwerk nodig heeft op de slotdag van de Lokerse feesten, kan men gerust bij KSC Lokeren-Temse komen aankloppen. Een spektakel match, dominant voetbal, de doelman van RAEC Mons stond werkelijk in een schietkraam. De match werd afgefloten met een 3-0 Mocht u nog twijfelen over een abonnement, dan zou deze wedstrijd al uw twijfels weg hebben genomen. Wij hopen alvast dat jullie de volgende match er alvast bij zijn. Nog een fijne avond
85'
Vrije trap voor Mons na een fout van El Banouhi op de linkerflankspeler. Deze werd alweer knap weggewerkt door de Lokerse defensie.
Ibrahima DIALLO
Vervanging 81'
In:Ibrahima DIALLO
Out:Niels ELEWAUT
Elewaut mag gaan rusten na een verdienstelijke partij
81'
Naïm Boujouh zet zich door op links, komt met de voorzet richting Toon Janssen die richting eerste paal inloopt. Die kan koppen maar de bal gaat voorlangs
80'
Mons speelde enkele kansjes bij elkaar maar deze vormde amper dreiging voor de Lokerse defensie en hun doelman.
Yassin BEN OMAR
Goal 3:0 76'
Yassin BEN OMAR
Yassin Ben Omar krijgt centraal voor de 16 de bal perfect ingespeeld, hij maakt een schijnbeweging en sleept de bal magistraal voor zijn rechter. Hij legt aan met een streep naar de linkse onderhoek en deze verdwijnt in doel. Een korte en nu al knappe invalbeurt van Yassin Ben Omar die zich duidelijk wil bewijzen
75'
Na de wissels zijn beide ploegen enorm aan het bikkelen op het middenveld om de bal in bezit te krijgen. Ben Omar kreeg het even hard te verduren maar hij toonde alvast inzet. Mons blijft voetballen maar vinden vooraan geen aanspeelpunt
Yassin BEN OMAR
Vervanging 72'
In:Yassin BEN OMAR
Out:Julien VERCAUTEREN
Julien krijgt welverdiende rust na een knalprestatie
Simon VERMEIREN
Vervanging 72'
In:Simon VERMEIREN
Out:Esteban CASAGOLDA
Christian Luis BELLO RIVERO
Vervanging 72'
In:Christian Luis BELLO RIVERO
Out:Lorenzo MATARRESE
71' Vervanging
In:Noham AIT OUDHIA
Out:Luca GOREZ
Wissel bij RAEC Mons tijdens de drankpauze
70'
Drankpauze nummer 2 en de supporters van KSC Lokeren-Temse scanderen Julien Vercauteren zijn naam. Zijn goal is er één om niet snel te vergeten.
Niels ELEWAUT
Goal 2:0 67'
Niels ELEWAUT
We zijn nog geen 120 seconden verder of we krijgen een schitterende voorzet van alweer Julien Vercauteren. Niels Elewaut alweer op de juiste plek te vinden werkt de bal aan de 2de paal binnen met de borst/hoofd. KSC Lokeren-Temse ontketend al zijn duivels momenteel. Mons is zo waar wat in paniek.
Julien VERCAUTEREN
Goal 1:0 65'
Julien VERCAUTEREN
GOOOOOAAAAAAAAL JULIEN VERCAUTEREN met een geweldig afstandschot van over een dikke 40 meter van op rechts. De doelman stond iets te ver uit zijn doel en Julien dacht we zullen eens uithalen. BOEM PATAT wat een wereldgoal.
62'
Boujouh passeert met een knappe actie 2 spelers van Mons op links en zet dan voor. Elewaut duikt goed op voor zijn man maar komt een haar te kort om de bal richting doel te koppen. Direct daarna volgt een actie van El Banouhi, legde af op Janssen maar de scheidsrechter floot af voor een fout.
60' Vervanging
In:Lorenzo STEVENS
Out:Léon Rodrigue MBENTI NGOUMOU
Wissel nummer 76 Lorenzo Stevens voor centrale verdediger Mbenti Ngoumou
58'
Een corner voor KSC Lokeren-Temse, Maes trapt de corner hard en laag, Vercauteren legt aan de eerste paal de bal terug naar de penaltystip maar daar stond helaas niemand klaar om een schot aan te leggen. Er zijn zoveel kansen dat we ze helaas niet allemaal kunnen bijhouden. Tijdens dit typen zitten we reeds aan een 3de kans. Een nieuwe corner van Maes, deze speelt kort op Vercauteren en legt af op Maes, hij trapt van 23m op doel maar gaat over en naast.
56'
De supporters van KSC Lokeren-Temse voelen dat er een doelpunt in de lucht hangt en gaan vocaal achter de ploeg staan. De beide supporterskernen eren de veel te vroeg heengegane Julien Bailleul met een spandoek.
52'
RAEC Mons komt met hun eerste grote kans van de 2de helft. Lefrancq kon zich doorzetten na een slecht weg gewerkte bal door Maes. Hij kwam alleen voor doel maar De Neve verhinderde Lefrancq bij zijn schot en de bal belandde ver weg van doel naast.
48'
Met gretig bedoelde we echt wel heel gretig. El Banouhi met een knappe actie met een voorzet/schot, doelman Kevin De Wolf reageerde alert want de bal zou anders in doel verdwenen zijn.
47'
Elewaut legt af en Vercauteren besluit op doel maar de bal vloog langs de 2de paal een metertje naast.
Toon JANSSEN
Vervanging 46'
In:Toon JANSSEN
Out:Paolo SABAK
Sabak mag gaan rusten na 45'. Sabak speelde zijn eerste officiële minuten voor KSC Lokeren-Temse en deed dit meer dan behoorlijk.
45'
We gaan rusten met een brilscore. Maar dit is zeker geen weerspiegeling van de animo en spanning die de supporters in het stadion ervaren. We zagen 2 ploegen die komen om te voetballen en die graag willen doorstoten naar de volgende ronde van de beker van België. Wij zijn zo dadelijk bij u terug voor de 2de helft.
45'
De tweede helft is van start gegaan. De spelers hebben ten volle gebruik gemaakt van de rust. KSC Lokeren-Temse begint gretig aan de 2de helft.
44'
Mons komt net voor rust nog eens piepen aan doel dankzij een corner die men kreeg na een actie op de flank. De corner was perfect getrapt voor de aanstormende spits. Jelle Merckx werd voor de eerste keer aan het werk gezet deze match. Hij bokste de bal uit de gevarenzone.
42'
Mons krijgt heeft het lastig. De laatste 5 minuten komen ze niet onder de druk van KSC Lokeren-Temse uit. Beide ploegen spelen met 21 spelers op de helft van Mons. Jelle Merckx is een tevreden doelman.
40'
Julien Vercauteren stuurt 3 verdedigers het bos in door de bal op de rechterflank achter zijn steunbeen te slepen. Deze komt perfect voor zijn linker, hij geeft een schitterende voorzet. In de 16 staan Casagolda en Elewaut klaar om de bal met plezier te ontvangen. Elewaut mist op een haar na de tot nu toe grootste kans van de wedstrijd.
37'
Na een mooi opgebouwde aanval komt de bal op rechts bij Casagolda, deze zet voor en komt uit aan de tweede paal waar Vercauteren goed is gevolgd. Deze trapt verdwijnt helaas alweer in het zijnet.
35'
De eerste 30 minuten was KSC Lokeren-Temse de baas. Momenteel komt Mons vaker opzetten maar zonder resultaat. Beide ploegen spelen met de nodige inzet maar de warmte speelt zeker zijn rol in de slordigheden die zich stilaan aan het opstapelen zijn langs beide kanten.
30'
Mons komt gevaarlijk opzetten langs de linkerflank. De eerste voorzet van de draken werd afgeblokt door De Wilde en ook de tweede voorzet geraakte niet verder dan de onverzettelijke De WIlde
26'
RAEC Mons brengt bij momenten goed voetbal maar geraakt niet door de stugge defensie bij KSC Lokeren-Temse. Mons tracht meermaals hun spits diep te steken maar stuiten op De Wilde en De Neve die deze match nog geen duel verloren hebben.
22'
Niels Elewaut ontvangt een fijne steekpas van Paolo Sabak. Op duelkracht raakt Elewaut voorbij zijn man tot op de achterlijn en levert een voorzet af, Lepicier stond voor RAEC Mons goed gepositioneerd om het gevaar onschadelijk te maken. KSC Lokeren-Temse duidelijk opzoek naar de openingstreffer
20' Vervanging
In:Lucas LEFRANC
Out:Yassine EL GHANDOR
Een eerste wissel bij RAEC MONS na de drankpauze.
19'
Het is warm de spelers nuttigen momenteel een welverdiende drinkpauze. Beide coaches zijn hun team aan het bijsturen waar nodig.
15'
Lokeren liet RAEC Mons de eerste 5 minuten begaan en duwde daarna het gas in met meerdere kansen op rechts. De bal gaat vlot rond en de spelers vinden elkaar blindelings. De spelers zijn gretig om zich te tonen voor het thuispubliek. Het is wachten op het eerste doelpunt maar aan verzorgd aanvallend voetbal geen gebrek.
14'
RAEC Mons komt een eerste keer piepen aan het doel van Jelle Merckx met een voorzet. Gelukkig is daar Sebastiaan De Wilde om de kopbal weg te werken. Deze komt terecht in de voeten van een RAEC Mons speler die met een stift de spits in stelling tracht te brengen maar de grensrechter vlagde voor offside.
13'
Na een dubbele fout op Sabak krijgt KSC Lokeren-Temse een vrije trap toegekend op de linkerflank. Alexander Maes levert een mooie indraaiende vrije trap af maar vliegt aan alles en iedereen voorbij.
11'
El Banouhi rukt op met de bal op rechts en steekt deze perfect in de loop van Casagolda die direct los komt van zijn man. Hij legt aan met zijn rechter, de bal verdwijnt maar net in het zijnet.
8'
Een mooi opgezette actie van Julien Vercauteren op rechts. El Banouhi was goed gevolgd en kreeg de bal mee op de rechterflank. Deze keer gaf hij een voorzet met rechts maar deze werd door Maël Lepicier in corner verwerkt. Uit de corner dreigde helaas geen gevaar.
5'
Een eerste kans voor Lokeren-Temse, El Banouhi komt opzetten op de rechter flank, kapt zich vrij en borstelde een fraaie voorzet uit zijn mindere linker. Elewaut met de perfect getimede kopbal maar besloot in de handen van de doelman.
1'
De aftrap is gegeven, de spelers van Lokeren hebben er alvast goesting in om vandaag aan de haal te gaan met de overwinning. Nieuwe aanwinst Paolo Sabak start meteen in de basis.
P