28 aug 2022-16:00
Rust: 1-0
KSC Lokeren-Temse
1
1 : 0
Tempo Overijse
0
Einde
Jari VAN LAERE
1st Half
club logo club logo
45'
2nd Half
club logo club logo
90'
Doelpunten
Kaarten
44'
Wedstrijdverslag
KSC Lokeren-Temse
Tempo Overijse
90'
Beste supporters, bedankt voor jullie aanwezigheid tijdens deze live verslaggeving. Er waren dusdanig vele acties, kansen dat ik ze helaas niet allen even nauwkeurig kon benoemen. Ik kan u alleen maar aanraden om u een abonnement aan te schaffen voor komend voetbal seizoen. Er zit muziek en vuurwerk in deze ploeg, alle steun is welkom. Ik wens jullie nog een fijne zondag avond toe en hopelijk tot binnenkort!
89'
Tempo-Overijse met een indraaiende vrije trap van op links, aan alles en iedereen voorbij maar nog één speler die zijn teen er bijna kan tegenzetten. Merckx komt er net optijd bij en klemt de bal.
88'
Elewaut zet zich door op links met een knappe actie haalt uit maar de bal verdwijnt tegen de paal in het zijnet.
Yassin BEN OMAR
Vervanging 86'
In:Yassin BEN OMAR
Out:Julien VERCAUTEREN
85'
Kansen bij de vleet. El Banouhi met een knappe actie van rechts naar het centrum, hij kapt zijn man uit en komt in de zestien. Hij legt de bal terug op Vermeiren en die poeiert de bal op de doelman, de bal komt uit bij Vercauteren en deze trapt staalhard in het zijnet. Het wil maar niet lukken om dat 2de doelpunt binnen het kader te krijgen.
80'
Alweer Boujouh op links met de voorzet, Vermeiren die de bal rand van de 16 controleert in de lucht en een pirouette draait en met buitenkans rechts op de doelman besluit. De druk is moordend voor Tempo-Overijse die aanvallend enkel lichtelijk gevaarlijk zijn met de lange bal naar voor.
79'
Naïm Boujouh op links met een wat atypische Zinedine Zidane beweging, passeert zijn man en geeft voor. Elewaut kan koppen maar de bal gaat voorlangs. KSC Lokeren-Temse heeft nog geen geluk met de kopballen vandaag.
75'
Indraaiende corner op rechts gegeven door Naïm Boujouh richting de 2de paal. Elewaut klimt hoger dan de verdediging en kopt richting de linkerbovenhoek maar doelman De Vriendt ranselt de bal nog net op tijd uit de bovenhoek.
73' Vervanging
In:Thomas LACHAPELLE
Out:Mbani MALUKA BIMBO
Simon VERMEIREN
Vervanging 73'
In:Simon VERMEIREN
Out:Esteban CASAGOLDA
De doelpuntenmaker mag gaan rusten onder een luid applaus van de aanwezige supporters.
71'
Een reeks aan schietkansen voor Tempo-Overijse. De ene al wat gevaarlijker dan de ander. Waaronder een mislukte omhaal een afstandschot een schuiver en een geblokt schot. Er zat echter geen enkel gevaar in de slapstick doelkansen gezien de spelers hun afwerking het liet afweten.
65'
Janssen en El Banouhi zorgen op rechts nog maar eens voor een kans. Toon steekt de overlappende Soufiane diep, deze kruipt perfect voorbij zijn man en geeft voor. De verdediger van Tempo-Overijse stond goed gepositioneerd en kon de bal tijdig weg werken.
60'
Tempo-Overijse komt er voor het eerst deze 2de helft uit met een knappe doelkans. Een lange bal op Joren Dehond die zich perfect losmaakt van zijn verdediger en verschroeiend uithaalt met zijn rechter. De bal gaat maar nipt over de doellat.
60'
KSC Lokeren-Temse heeft het spel goed in handen en komt met mooie combinaties telkens voetballend goed voor de dag. De openingen worden gevonden maar de kansen werden nog niet benut. Tempo-Overijse blijft voetballen en komt beetje bij beetje meer toe aan (counter)aanvallen op de helft van Lokeren-Temse. Het blijft spannend met een 1-0 op het bord na 60 minuten.
57'
Corner op links gegeven door Alexander Maes, valt perfect in de voeten bij Van Moerzeke. Hij had vermoedelijk de bal niet verwacht en talmde iets te lang om de bal terug te leggen op Vercauteren. Toch kon Julien uithalen van uit de tweede lijn, helaas vloog de bal hoog over.
51'
KSC Lokeren-Temse duwt het gaspedaal in van bij de start van de tweede helft. Tempo-Overijse probeert stand te houden tegen de immense druk.
49'
Opnieuw een knappe aanval maar deze keer op rechts, deze keer kwam De Neve opzetten met een goede voorzet en borstelde deze perfect op het hoofd van Casagolda, De doelman van Tempo-Overijse moest zich languitstrekken om zijn vingertoppen de bal naast te duwen of de bal verdween linksonder in het zijnet.
48'
De eerste kans van de tweede helft is voor KSC Lokeren-Temse. Een uitgesponnen aanval op de linkerflank met Elewaut, die met een versnelling ruimte krijgt om voor te zetten? Casagolda ontvangt de bal perfect op het hoofd en gaat maar net over/naast
46'
De tweede helft gaat van start. De spelers komen fris uit de kleedkamer en zien er gretig uit. Er zijn geen wissels langs beide kanten.
45'
Een diepe bal richting Elewaut die hem nog net kon binnenhouden, afgelegd op El Banouhi die alweer een knappe voorzet aflevert richting 2de paal voor Casagolda. Deze kwam iets te kort en de goed gevolgde Vercauteren maakte aanstalte op een volley maar de verdediger kopte de bal net voor zijn neus weg.
44' Gele kaart
Diego BARREIRO ARCA
Een te late en tackel op Toon Janssen op de enkel/kuit die neergaat een tiental meter voor de rechthoek van Tempo-Overijse. Scheidsrechter Van Laere twijfelt niet en trekt onmiddellijk geel.
37'
Tempo-Overijse probeert onder de druk uit te kruipen. In balbezit temporiseren ze het spel om even op adem te komen. Er sluipen hier en daar echter wat schoonheidsfoutjes in hun spel waardoor ze nog niet tot een echte doelkans komen.
33'
Al het gevaar komt op rechts vandaag. Elewaut die naar rechts uitweek, ontving de bal van El Banouhi. Met een schijnbeweging is hij zijn verdediger te snel af en kan hij met de bal aan zijn linker naar binnen knijpen, hij haalt uit maar de bal beland helaas achter het doel. Een knappe actie toch wel weer van KSC Lokeren-Temse.
Esteban CASAGOLDA
Goal 1:0 32'
Esteban CASAGOLDA
Assist: Niels ELEWAUT
GOOOOAAAAAAL!!! Lange bal van Maes richting Elewaut die 2 verdedigers in duel afhoudt en dan de bal mooi aflegt naar de aanstormende Casagolda! De eerste goal van de wedstrijd op het halfuur is een feit.
30' Vervanging
In:Kevin DE JONGE
Out:Michel PEETERS ROBIN
De geblesseerde Peeters verlaat het veld na een aanraking met Julien Vercauteren.
30'
Toon Janssen met een vroege voorzet op rechts. Perfect op het hoofd van Casagolda maar scheidsrechter Van Laere fluit voor een duw/trek fout.
27'
Drinkpauze. Beide ploegen leggen bij momenten mooi voetbal op de mat. Het is wachten op de eerste treffer van de partij.
20'
KSC Lokeren-Temse antwoord meteen met een tegenaanval van op rechts, El Banouhi met de versnelling en de strakke voorzet. Casagolda komt ingelopen van het penaltypunt richting de kleine baklijn en komt een teen te kort om de bal in doel te deviëren.
19'
En daar komt Tempo-Overijse opzetten met de eerste echte doelkans van de match. een aanval langs de linkerflank. De flankaanvaller van Tempo-Overijse geeft een bal in de loop, de spits duwt de bal richting doel en deze bal gaat door de benen van doelman Merckx in het zijnet. Hier komt Lokeren goed weg.
15'
We zijn 15 minuten ver en tot nu toe is het KSC Lokeren-Temse die het spel dicteert. Enkele keren kwamen de spelers piepen voor doel maar konden nog geen echt gevaar creëren. Tempo-Overijse laat begaan maar zet een degelijke organisatie neer om de aanvallende druk van KSC Lokeren-Temse te bekampen
11'
Tempo-Overijse kon nog geen kans bijeen voetballen maar ze blijven rustig onder de druk van KSC Lokeren-Temse en zijn opzoek naar hun eerste echte doelpoging. Ze spelen duidelijk met het nodige vertrouwen dat ze hebben opgedaan tegen RFC Luik
8'
Een knappe actie van Julien Vercauteren op rechts, hij schakelt met enkele overstapjes de verdediger uit en daaruit volgt een pas naar El Banouhi die op zijn beurt een voorzet richting Casagolda geeft. Een verdediger kreeg er echter nog zijn voet tussen om het dreiging ongedaan te maken.
5'
Een eerste corner voor Lokeren na een voorzet van Toon Janssen op het hoofd van Elewaut die na en tweede poging achter de achterlijn verdwijnt. Alexander Maes neemt hem voor zijn rekening. Met een inswinger naar de tweede paal. De doelman van Tempo-Overijse plukte de bal met gemak uit de lucht.
1'
Welkom voor het live verslag voor de wedstrijd KSC Lokeren-Temse tegen Tempo-Overijse voor de 5de ronde van de beker van België. De zon is van de partij en de temperatuur bedraagt een aangename 23 graden in het Daknamstadion. De spelers staan klaar voor de aftrap. Wij hopen alvast jullie te voorzien van een verslag met de nodige hoogtepunten en doelpunten.
P