18 mrt 2023-19:30
2e Amateurs VV A 2022-2023 | Wedstrijdweek 27
Rust: 2-1
Racing Club Harelbeke
2
2 : 3
KSC Lokeren-Temse
3
Einde
1st Half
club logo club logo
45'
2nd Half
club logo club logo
90'
Doelpunten
Goal
Charles NOPPE (assist: Gyamfi Kyeremeh)
12'
Opstellingen
Racing Club Harelbeke
 
d
Sören DUTOIT
 
Kenny VAN DAMME
82'
12'
 
Joenes KASMI
73'
 
Gyamfi Kyeremeh
Vervangers
75'
73'
82'
KSC Lokeren-Temse
Vervangers
66'
Wedstrijdverslag
Racing Club Harelbeke
KSC Lokeren-Temse
92'
We nemen de 3 punten mee naar huis 2-3 eindstand! Een fel bevochten wedstrijd.
91'
KSC Lokeren-Temse met een counter via Dianganga op rechts, de bal gaat naar Van Walle die speelt af op EL Banouhi en haalt uit, op de vuisten van de doelman.
90'
Ook animo vanwege de keeper van Harelbeke iets voor de baklijn. Dianganga veroverde de bal en kwam oog in oog met de doelman maar speelde de bal te ver vooruit waardoor de doelman met een hakje hem kon uitspelen.
89' Vervanging
In:Jeovanni DIANGANGA
Out:Ruben GEERAERTS
Geeraerts heeft zich vooraan dood gewerkt en was een echte kwelgeest voor de verdediging van Harelbeke met al zijn loopacties, duels en hoge pressing. Hij mag verdient gaan rusten en we danken hem voor de openingstreffer.
Jeovanni DIANGANGA
86'
Een misverstand achteraan en de door ons verhuurde Gyamfi Kyeremeh krijgt de bal in de zestien in zijn voeten gespeeld, hij staat oog in oog met Merckx en haalt direct uit, Merckx met een super reflex om de bal tegen te houden en te klemmen. Daar was bijna alweer de dodelijke efficiënte tegenaanval van Harelbeke die ons 2 zuur verdiende punten zou kosten.
Vervanging 82'
In:Lander FEYS
Out:Robin TOYE
80'
Alexander Maes met de actie en de uithaal van op 20 meter, de doelman had toch enige moeite met de onverwachtse uithaal.
79'
Daar was bijna de 2-4 voor Lokeren-Temse. Invaller Elewaut krijgt de bal na enkele mindere pogingen in de zestien voor zijn voeten, hij haalt verschroeiend overhoeks uit en de bal gaat maar millimeters voor langs.
Vervanging 75'
In:Lamin SOLI
Out:Jorben VANHULLE
Vervanging 73'
In:Lukas DEWAELE
Out:Joenes KASMI
72' 2:3 Goal
Gil VAN MOERZEKE
GOOOOOAAAAL! DAAR IS EM DAAR IS EM! GIL VAN MOERZEKE met de goal! Hij krijgt een harde pas in de zestien en draait weg van zijn man en haalt overhoeks uit met zijn rechter 2-3! Komaan!
Gil VAN MOERZEKE
70'
Lokeren-Temse speelt voortreffelijk maar het moet uitkijken op de snedige counters van Harelbeke. Onze tricolores kregen meermaals de kans om de wedstrijd om te buigen naar een 2-3 voorsprong maar het wil maar niet lukken. Enkele afstandschoten van Gert Van Walle verdwenen naast doel, schoten van Van Moerzeke en Geeraerts vonden een been of doelman op hun weg.
69'
Van Moerzeke krijgt een voorzet van op rechts en glijdt richting de kleine baklijn om de bal in doel te duwen maar zijn verdediger hindert hem iets te veel om de bal goed te kunnen raken. Weg kans.
66' Vervanging
In:Niels ELEWAUT
Out:Youssef BOULAOUALI
Niels ELEWAUT
66'
Van Walle met een volley centraal van op 25 meter, de bal gaat een meter over.
64'
Alexander Maes met een knappe actie waarmee hij in de lucht in één tijd de bal over zijn tegenstander heen speelt en uitschakelt. Hij legt de bal ook nog eens in de zestien aan de 2de paal bij Boulaouali die de bal terugkopt tot bij Geeraerts, de bal komt achter hem, hij kan de bal nog bijhouden en trapt uit de draai hoog over. De kansen stapelen zich op de 2-3 kan niet uitblijven aan dit tempo.
61'
KRC Harelbeke trapt even op hun adem en heeft moeite om de angel uit de acties te halen. De sluizen werden inmiddels geopend waardoor de bal ook nog eens aan snelheid wint bij passes over de grond. Voor een voetballende ploeg is dit ideaal natuurlijk.
59'
Corner KSC Lokeren-Temse, Maes zal de corner van op links trappen, deze gaat naar de tweede paal, Geeraerts kan er net niet bij en Van Moerzeke is te verrast en duwt de bal naast de paal naast. Alweer een grote kans!
56'
Nu gaat het allemaal snel voor Lokeren-Temse. Geeraerts krijgt de bal links en zit Maes dieplopen, die krijgt de bal en komt alleen op de keeper af, hij ziet rechts Van Moerzeke vrijlopen en speelt naar rechts, hij had evengoed zelf kunnen schieten. Van Moerzeke controleert de bal en trapt, de doelman zit er nog net met zijn vingers bij en de bal gaat in corner.
53' 2:2 Goal
Gil VAN MOERZEKE
GOOOOAAAAL! Van Moerzeke kopt de voorzet van Boujouh wonder knap hard binnen vai de onderkant van de lat. Het staat 2-2 en KSC Lokeren-Temse nam de afgelopen 10 minuten meer en meer de bovenhand in deze partij. Hopelijk kunnen onze tricolores hun spellijn doortrekken om de drie punten mee te nemen naar Daknam! Komaan!
Gil VAN MOERZEKE
47'
De eerste kans is er één via vrijetrap van op links met Maes achter de bal. Hij zet voor, Janssen springt boven zijn man uit en kopt op doel maar op moment van het koppen verloor hij zijn evenwicht, de bal gaat net naast.
46'
Iedereen staat klaar om de tweede helft aan te vatten. Er werden geen personeelswijzigingen doorgevoerd langs beide kanten.
45'
We gaan rusten bij een 2-1 achterstand voor Lokeren-Temse. Ze tonen goede intenties maar komen onvoldoende dreigend voor doel. KRC Harelbeke ondergaat het spel maar verdedigt eveneens efficiënt. We zien u graag terug voor de tweede helft. Tot zo dadelijk.
37'
De wedstrijd zit al enkele minuten vast op het middenveld maar KSC Lokeren-Temse neem beetje bij beetje terug het spel over en kon al enkele voorzetten afleveren, telkens niet goed genoeg om voor gevaar te zorgen. Het is wachten op een deftige kans.
30'
We zijn een halfuur ver deze wedstrijd. KSC Lokeren-Temse mag dan wel het balbezit hebben als ook de mooiste combinaties, de efficiëntie is voor KRC Harelbeke vandaag. Het moet ook gezegd zijn dat de eerste goal een beauty was en de 2de goal er kwam wegens het vrij laten lopen van een man. Er is natuurlijk nog niets verloren maar de efficiëntie moet omhoog zoveel is duidelijk.
23'
Vrijetrap voor KSC Lokeren-Temse op de linkerhoek van de zestien nadat een verdediger van Harelbeke een speler van Lokeren-Temse een trap in het gezicht gaf bij het wegwerken van een bal. De vrijetrap werd onrechtstreeks gegeven maar er kwam geen gevaar uit.
Goal 2:1 20'
Pieter DE SMET
2-1 via een goed gegeven corner op links. De Smet kopt de bal overhoeks in de winkelhaak. KRC Harelbeke gaat uiterst efficiënt om met hun kansen, ze behalen een 2 op 2.
17'
De scheidsrechter blies voor een fout op de eigen helft, De Neve hernam snel het spel met een lange bal op links naar Boulaouali, die ziet Geeraerts diep lopen en daar gaat de pas naar toe, hij rukt zich los van zijn man en trapt op doel maar de bal gaat hoog over. Dit is terug het Lokeren-Temse van enkele weken geleden!
14' 1:1 Goal
Ruben GEERAERTS
Assist: Gil VAN MOERZEKE
GOOOOAAAAAAL! KSC Lokeren-Temse dient KRC Harelbeke direct van antwoord. Een lange bal op Van Moerzeke die ziet Geeraerts voor doel staan en kopt de bal naar hem. Geeraerst kopt op zijn beurt de bal staalhard in het dak van het doel. Komaan Lokeren-Temse!
Ruben GEERAERTS
Goal 1:0 12'
Charles NOPPE
Assist: Gyamfi Kyeremeh
De eerste echte doelkans voor KRC Harelbeke is meteen een doelpunt. Kyeremeh legt in de zestien de bal achteruit en een heerlijke knal van Noppe in de winkelhaak
7'
Eerste kans voor KSC Lokeren-Temse. Maes ontvangt na enkele combinaties de bal op links, hij ziet rechts Van Moerzeke de diepte in duiken en geeft een voorzet richting de zestien, de bal gaat helaas iets te ver voorbij Van Moerzeke en de doelman kan de bal oprapen, een metertje minder ver en we hadden een reuze kans voor Gil.
5'
KSC Lokeren-Temse begint gretig aan de wedstrijd en legde meteen enkele knappe combinaties op de mat. Het is wachten op het eerste doelgevaar van de partij.
1'
Dag beste supporters van het Waasland! We gaan vandaag op bezoek bij KRC Harelbeke in het immer charmante Forestierstadion en dit bij een aangename 15 graden. De nummer 14 in stand behaalde zijn laatste 5 wedstrijden een 9 op 15, al verloren zij hun laatste wedstrijd tegen KRC Gent met 3-2. Onze Tricolores willen wat goedmaken na de mindere partijen tegen Oostkamp en Dikkelvenne, zij hopen de laatste rechte lijn richting kampioenschap vandaag in te zetten. Er is één opvallende afwezige, Simon Vermeiren is er vandaag niet bij, zijn vervanger is Ruben Geeraerts. We zijn vertrokken! Komaan Lokeren-Temse!
P