Sinds vorig jaar woont hij in Mariakerke bij Gent, maar de eerste 19 jaar van zijn leven was Mats Sluijter (20) een volbloed Lokeraar. De student bedrijfsmanagement is een optimistische realist: in het voetbal wil hij opklimmen tot de hoogste provinciale reeksen.

“Ik sloot me aan bij FC Daknam als achtjarige. Toen ik 13 werd, vroeg Temse me bij hen te komen spelen bij de U14. Dat viel goed mee. Van mijn 16 kon ik er bij de Beloften spelen. Ik was er best tevreden, maar om praktische redenen verkaste ik op mijn 18 naar KSCE Mariakerke. Ik trainde er met de A-kern en zat er ook wel een aantal keer op de bank bij de eersteprovincialer, maar meestal speelde ik er toch bij de Beloften.

Ik ben een aanvallende middenvelder die het moet hebben van zijn passing. Scoren doe ik vrij makkelijk, maar in verdedigend opzicht kan ik zeker nog vooruitgang boeken. Door gewoon al fysiek sterker te worden, zal dat zeker lukken, al hoop ik wel daardoor niet te veel op mijn flitsende acties in te moeten boeten. Als ik zie wie zich hier aanmeldt, denk ik dat we of dit jaar of volgend jaar mee zullen doen voor de titel. Op termijn moet tweede provinciale zeker mogelijk zijn.

Al heel lang kom ik naar alle thuiswedstrijden van Sporting Lokeren kijken, maar ik moet ook eerlijk toegeven dat Club Brugge me ook altijd al heeft weten te charmeren. Ik studeer op dit moment bedrijfsmanagement, richting financiën en verzekeringen. Als ze binnenkort hier iemand nodig hebben binnen de club: ze mogen me altijd vragen. Maar voorlopig zal ik me maar beperken tot me volledig inzetten voor dit nieuwe sportieve project.

 

P