Stef Laurens (23) was een van de weinigen die de fysieke testen bij het begin van de voorbereiding niet kon afwerken, hij herstelde toen nog van een runner’s knee. Maar met die knie is intussen alles in orde gekomen. En over de rest hoeven we ons ook niet echt zorgen te maken, want ondertussen is hij een onmisbare pion gebleken in onze verdediging. Tijd om even kennis te maken.

“Ik ben afkomstig van Ruisbroek en als 11-jarige kwam ik zo terecht bij de jeugdopleiding van KV Mechelen. Die opleiding was top, al echt professioneel. Ik bleef er tot mijn zestiende. Bij Mechelen was ik flankaanvaller, maar in de jaren nadien zakte ik een paar keer een rijtje en nu ben ik vooral rechtsachter. Maar dat aanvallende blijft in mij zitten, ik wil elke wedstrijd toch een paar keer de achterlijn halen. Na KV Mechelen kon ik bij de Beloften van Bornem aan de slag, op mijn 17de debuteerde ik daar in de eerste ploeg. Ik speelde er een paar jaar, vorig seizoen kwam ik naar Temse.

Het combineren van het voetbal met een job verloopt momenteel erg vlot. Ik werk nu al anderhalf jaar bij Devos & Lemmens, van de sausjes, weet je wel. In het begin was ik er als technieker aan de slag, sinds kort ben ik verantwoordelijk voor de organisatie en de opvolging van de technische ploeg die het productieproces in goede banen moet leiden. Een erkenning toch wel voor mijn inzet. Ik heb regelmatige uren, dus geen probleem om na het werk de focus op het voetbal te houden.

Het was voor mij een complete verrassing toen ik hoorde over de samenwerking tussen Temse en Lokeren. Voor heel veel jongens trouwens kwam dat nieuws als een donderslag bij heldere hemel. Eerst was ik wat bang, dat geef ik toe. Wat zou dat inhouden, die fusie? Zouden we kunnen blijven? Maar inmiddels heeft die oorspronkelijke angst plaats gemaakt voor een gezonde dosis ambitie. De nieuwe club betekent voor iedereen een uitdaging, ik zie het nu als een opportuniteit. Ik merk ook dat de omkadering voor deze reeks top is. Dat voelt een speler en zet hem ook op scherp.

Toch vind ik het moeilijk om een prognose over volgend seizoen te maken. Vorig jaar eindigden we 11de op 16 ploegen. Wat nu al zeker is: we gaan het een stuk beter doen, want de groep is danig versterkt. Maar hoever je daar mee komt? Het is trouwens moeilijk om te zeggen wie de belangrijkste kandidaten voor de titel zijn. Ik verwacht wel wat van Gent-Zeehaven, Ninove en Zwevezele. Die ploegen maakten vorig jaar al een solide indruk en ze lijken zich zelfs nog te hebben versterkt. We hebben één grote troef: onze mentaliteit. Ook vorig jaar gaven we nooit op, legden we onze kop ervoor. De trainer zal daar wel blijven op hameren. Bij de eerste zes moet kunnen, anders zou ik toch ontgoocheld zijn.”

Stef Laurens in het kort:

Geboortedatum: 29 september 1997

Positie: rechtsachter

Rugnummer: 23

Vorig seizoen: KSV Temse

P