Michael Borms (25) woont nu wel in Hamme, maar is echt wel een Lokeraar in hart en nieren. Hij liep hier school en wil er binnenkort terug komen wonen. Voetballen deed hij evenwel altijd al buiten de stadsgrenzen.

Ik ben een a-typische voetballer, vermoed ik. Natuurlijk speelde ik altijd wel al voetbal, maar dan alleen recreatief, bij gelegenheidsploegjes. Tot ik 15 werd, dan sloot ik me aan bij Eendracht Zele. Daar speelde ik vier jaar bij de nationale jeugd. Na een studiepauze van twee jaar hernam ik weer bij Herleving Sinaai, tweede provinciale, tot nu dus.

Ik ben een diepe spits, wellicht omdat ik vrij snel ben. Ik kan ook als tweede spits wel mijn plan trekken, zelfs op andere posities. Maar altijd in het aanvallende compartiment. Ik wil hier proberen doorgroeien, ik heb het gevoel er nog nooit alles te hebben uitgehaald. Bij de ploeg van je hart moet dat lukken. Ik wil nog hogerop en voel hier de ambitie om daar samen werk van te maken.

Ik ben een behoorlijk druk bezet man. Ik werk voltijds als bewakingsagent bij Trigion, maar combineer dat met studies voor bachelor Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie, ik zit nu in het tweede jaar. Daarnaast wil ik mijn dochtertje van anderhalf ook voldoende aandacht schenken. Maar voetbal, dat blijft een passie, daar blijf ik door gebeten. Dus ga ik er vol voor.”

P