Hij is afkomstig van Lokeren en is er nooit echt weggeweest. Altijd gevoetbald, altijd supporter geweest van Sporting Lokeren. Michael Schneider (34) is dan ook blij dat hij in de nadagen van zijn actieve voetbalcarrière bij de nieuwe ploeg aan de slag kan.

Ik ga dus inderdaad al heel wat jaartjes mee in het voetbal. Ik begon bij de jeugd van Sporting, op Spoele, het valt haast niet meer te bevatten. Ik doorliep er alle jeugdreeksen en durf te zeggen dat ik goed “mijn plan kon trekken”, maar een zware blessure trok een streep door mijn ambities. Toen ik 18 jaar was, ging ik naar FC Daknam, nadien speelde ik verschillende jaren in tweede provinciale bij Herleving Sinaai, Doorslaar… Ik ken de reeksen en de tegenstanders dus tamelijk goed, na zoveel jaren ervaring in tweede en derde provinciale.

Ik vind hier heel wat goede maten terug, onder andere Dieter (Van de Weghe, nvdr). Hij was het die me wees op deze buitenkans. We boden ons beiden aan en werden beiden geselecteerd, wat ons heel gelukkig stemt. Samen uit, samen thuis, zeg maar. We zijn beiden aanvallers en vullen elkaar goed aan. Ik scoor vrij makkelijk, denk ik. Fysiek begint het wat moeilijker te worden, maar mijn techniek compenseert dat wat. Ik ben nu wel gemotiveerd genoeg om me nog eens flink voor te bereiden op dit grote avontuur.

Mijn hele leven speelt zich af in Lokeren en ruime omgeving. Ik woon hier, ik werk vlakbij in Zele bij Berry bpi, en nu voetbal ik dus hier bij KSC Lokeren-Temse B. Ja, het leven kan mooi zijn…”

 

P