Mitchell De Nooijer sluit bij de heropstart van de trainingen aan bij onze spelersgroep. Zijn vader Dennis zal niet alleen als zijn chauffeur fungeren, maar zal ondertussen geregeld advies geven aan onze spitsen.

Mitchell De Nooijer (20) is een centrale verdediger en geen totaal onbekende in ons land. Vorig jaar trainde hij een tweetal weken mee met de selectie van KSV Roeselare, toen Karel Fraeye daar de spelersgroep onder zijn hoede had. Hij maakte daarbij een goede beurt en kreeg de kans om een contract te ondertekenen. Het faillissement van de West-Vlaamse ploeg doorkruiste evenwel die plannen. Hij trok opnieuw naar Nederland, maar wordt dus nu herenigd met Karel Fraeye.

Zijn vader Dennis De Nooijer (51) zal hem vanuit Vlissingen naar de trainingen brengen en occasioneel advies geven aan onze spitsen. Vader Dennis was zelf een uiterst getalenteerde aanvaller die zijn jeugdopleiding kreeg bij Sparta Rotterdam, de club waar hij ook het grootste gedeelte van zijn carrière als profvoetballer actief was. Hij speelde er vaak samen met zijn tweelingbroer Gérald. Dennis De Nooijer kreeg tijdens zijn loopbaan te vaak af te rekenen met blessures, maar speelde later toch ook nog bij SC Heerenveen, met uitleenbeurten aan Sparta Rotterdam en NEC. In de zomer van 2005 beëindigden hij en zijn broer Gérald, zoals ze altijd hadden aangekondigd, samen hun actieve loopbaan bij FC Dordrecht. De voorbije jaren bouwde hij aan de weg als trainer, onder andere bij de jeugd van FC Twente en de Nederlandse U16. Later was hij bij Dordrecht aan de slag bij de jeugd en als assistent. Daarnaast was hij een van de oprichters van JV OZ, een hoog aangeschreven jeugdacademie in Nederland. Een tijdlang deed ook een Chinese jeugdacademie beroep op zijn expertise. Zijn laatste opdracht tot nu toe was bij Roeselare, als assistent bij Karel Fraeye, alleen maakte het faillissement snel een eind aan die opdracht. Voortaan gaat hij occasioneel Karel Fraeye adviseren bij het begeleiden van de spitsen.

Mitchell De Nooijer:

“Ik ben een rechtsvoetige centrale verdediger die vooral gevormd werd bij JV OZ, een jeugdacademie waar onder andere mijn vader aan de wieg van stond. De opleiding staat hoog aangeschreven in Nederland en leverde al heel wat professionele spelers af. Ik beschik volgens mij over een goed spelinzicht en mijn passing is ok. Mijn linker voet kan beslist beter. Ik zag deze club al één keer aan het werk, in de bekerwedstrijd tegen Jong Lede. Ik ben ontzettend gemotiveerd om deel uit te maken van het team, fysiek ben ik er alvast klaar voor. Alleen wedstrijdritme is een probleem. Met deze groep moeten we beslist aan de top van deze afdeling kunnen meedraaien. Daar mijn steentje toe bijdragen, is mijn belangrijkste doelstelling.”

Dennis De Nooijer:

“Kijk eens naar dit stadion… Dat is toch niks voor een amateurclub! Hier spreekt geschiedenis, hier speelden heel wat spelers van grote klasse. Sporting Lokeren is ook in Nederland lang geen onbekende. Zonde dat het zo moest lopen. Maar gedane zaken nemen geen keer. Ik voel hier bij het bestuur de motivatie om iets neer te zetten. Ik hoop dat mijn zoon deel kan uitmaken van het nieuwe verhaal. Waar ik kan, wil ik Karel Fraeye occasioneel een handje toesteken. Met mijn ervaring kan ik de spitsen misschien naar een nog iets beter niveau tillen.”

P