Het is opvallend: nogal wat Antwerpse jonge spelers worden aangetrokken door het project van Lokeren-Temse B. Zo ook Mohamed Ayadi (18), die bij de uit de as herrezen traditieclub zichzelf als speler wil ontplooien.

Ik ben al heel jong als spelertje begonnen bij “den Antwaarp”, FC Antwerp dus. Nadien maakte ik de toer van regionale clubs als Lyra en Lyra Lierse, later de Beloften van Kapellen en Racing Mechelen. Nu wil ik samen met Tarik Kaylaci hier doorbreken. Via de tweede ploeg zou ik naar de Beloften willen en, wie weet, later naar de eerste ploeg.

Voetbal domineert mijn leven en ik wil echt zo hoog mogelijk spelen. Ik ben vrij technisch en goed in de combinatie, maar denk dat vooral mijn hard werken me stappen vooruit zal laten zetten. Ik ben nog jong, natuurlijk en dus kan het fysiek allemaal nog wat steviger. Mijn favoriete positie is elf, ik hou van het sublieme gevoel dat er komt als je weet te scoren.

Ik droom van een bestaan als voetbalprof maar ben niet gek: ik wil ook een diploma. Ik zit in het vijfde jaar elektriciteit en wil ook in het laatste jaar slagen. Maar slagen voor mijn rijbewijs vind ik zeker zo belangrijk. De theorie heb ik al achter de rug, ik ben nu bezig met de praktische opleiding. Tegen de zomer wil ik dat rijbewijs halen: ik wil liever met de auto dan met de trein naar de training komen. Maar wees gerust, dat lukt me wel.”

P