Mohamed Siali (21) is geboren en getogen in Sint-Niklaas. Daar liep hij school, daar bond hij voor het eerst de veters van zijn voetbalschoenen. Dat hij nu voor Lokeren-Temse speelt, ervaart hij als een unieke kans om te zien hoever zijn voetbalkwaliteiten wel reiken. “Want om hier in de ploeg te staan, moet je toch een en ander in je mars hebben”

“Na een paar jaar in Sint-Niklaas zelf te hebben gevoetbald, kwam ik als elfjarige bij SK Beveren terecht. Ik zou er een vijftal jaar blijven. Ik moest er eigenlijk wel weg, want Beerschot was net gedegradeerd en er kwamen een heleboel spelers uit het Antwerpse naar de Freethiel, dus moest ik plaats ruimen. Zo kwam ik bij Temse terecht en met wat goede wil kan je zeggen dat ik daar nu nog altijd speel. Ik kwam er in de A-kern als 18-jarige en debuteerde er in de eerste ploeg een jaartje later. Vorig jaar speelde ik heel regelmatig, maar basisspeler kon ik mij niet noemen. Dus weet je al wat mijn ambitie is voor dit seizoen…

Mijn favoriete plaats is de 10, maar de trainer gebruikt me vaker op de flank. Niet dat ik daar een hekel aan heb, maar de 10 blijft mijn favoriete positie. Ik kan er niet aan doen: voetballen draait voor mij om scoren en van op de flank ligt dat net iets moeilijker. Net achter de spitsen lukt dat gewoon beter. Nu, ik begrijp de trainer wel: ik ben behoorlijk technisch en beschik over een niet onaardig schot, dat zijn kwaliteiten die je op de flank wel kan gebruiken. Zelf vind ik dat mijn kopbalspel wat onder de maat blijft, dat is zeker een werkpunt.

Op dit moment kan ik het voetballen goed combineren met mijn studies. Ik loop school in Antwerpen aan de Artemis Plantijn Hogeschool. Ik volg de richting marketing. Wat ik daar precies later wil mee aanvangen, weet ik nog niet. Het is een behoorlijk algemene richting die vele kansen biedt. Maar ik heb de droom nog niet opgeborgen om ooit als prof te kunnen leven. Ik ben nog behoorlijk jong en in het voetbal weet je maar nooit. Als ik een bepalende rol in deze ploeg kan spelen, dan kan ik hier mee doorgroeien of elders een stapje hogerop spelen. Het liefst zou ik het met deze ploeg waarmaken. Want hier kunnen spelen is voor de jongens van Temse toch een buitenkans: het stadion, de entourage… Dat is voor ons nieuw. Een paar fans van Temse lieten mij wel weten dat ze de fusie spijtig vonden, maar de meesten zullen toch de overstap maken. Ze waren vorig jaar met niet veel, maar ze waren er altijd en steunden ons volop. Respect voor hen. Ik hoop dat zij hier door de Lokerse supporters goed aanvaard zullen worden. Want we hebben de fans nodig om onze ambities waar te maken. Niet in de top vijf eindigen, zou een afgang betekenen. Ik zie het verschil met vorig jaar en merk dat meespelen bovenaan tot de mogelijkheden behoort. Als het allemaal wat meezit, waarom zouden we niet kunnen meedingen voor de titel? En als het even kan: graag dank zij een paar doelpunten van mij erbij… (lacht, nvdr).”

Mohamed Siali in het kort:

Geboortedatum: 14 april 1999

Positie: aanvallende middenvelder

Rugnummer: 20

Vorig seizoen: KSV Temse

 

P