Zaterdagavond om 19u30 gaat Sporting Lokeren – Temse op bezoek bij KFC Dessel Sport. Voor Naïm Boujouh wordt het een weerzien met de club waar hij anderhalf jaar actief was en vanwaar hij in de zomer van 2022 de overstap maakte naar het Daknstamstadion. We blikken met onze linksachter alvast even vooruit.

1. We hebben onze start met 14 op 18 niet gemist, bovendien zijn we nog steeds ongeslagen. Hoe evalueer jij ons seizoensbegin?

“Dat klopt, we hebben onze start inderdaad niet gemist met 14 op 18 én nog geen enkele nederlaag. Buiten onze mindere prestatie op Gent – al konden we ook daar op basis van de twee afgekeurde doelpunten aanspraak maken op meer – denk ik dat we zeer tevreden mogen zijn over het behaalde spelniveau tot nu toe.”

2. We staan na zes speeldagen mee bovenin in het zog van titelfavoriet La Louvière. Wie zie jij – met wat je tot nu toe weet of gezien hebt – als de voornaamste promotiekandidaten?

“Buiten La Louvière zie ik vooral de beloften van KAA Gent en Virton als mogelijke promotiekandidaten, omdat zij waarschijnlijk wel een proflicentie zullen aanvragen. Mocht een licentie niet relevant zijn, dan zouden er in deze reeks heel wat meer promotiekandidaten zijn. Ik denk dan aan onder andere Heist, THES en Knokke.”

3. Zaterdag gaan we op bezoek bij Dessel Sport en dat is voor jou niet zomaar een wedstrijd, want je was er verdeeld over twee periodes reeds 1,5 jaar aan de slag. Hoe ervaarde je jouw periode daar? Zijn er nog mensen die je kent daar?

“Ik heb altijd wel een leuke periode gehad in Dessel. Bij Dessel heb ik mezelf in de kijker kunnen spelen waardoor ik toen naar RWDM ben kunnen gaan. De kern daar is ondertussen wel veranderd maar uiteraard ken ik nog verschillende spelers waar ik nog mee samen heb gespeeld.”

4. Vorig jaar kon Dessel zich maar nipt redden en dit seizoen begon het met 4 op 18 ook niet geweldig aan het seizoen. Hoe schat je onze komende tegenstander in en wat verwacht je van de wedstrijd zaterdag?

“Ik denk niet dat ze dit seizoen in de problemen zullen komen met de kern die ze nu hebben. Er loopt best wel wat kwaliteit rond met jongens als onder andere Kasmi, Smolders en Sols. Zaterdag verwacht ik een goed georganiseerd blok dat moeilijk te ontwrichten zal zijn. Aan ons om de vrije ruimtes te vinden en te benutten en zo de 3 punten mee te nemen naar Lokeren. Met de steun van onze talrijke twaalfde man moet dat mogelijk zijn.”

P