Lokeren-Temse heeft zich op de valreep nog versterkt met Nando Nöstlinger (22), een Belgische speler met Oostenrijkse roots. Hij moet ons verdedigend middenveld versterken.

Nando Nöstlinger werd geboren in Antwerpen en woont er ook, maar hij kreeg een groot stuk van zijn voetbalopleiding bij Anderlecht. Hij speelde er tot zijn 19 jaar. Na een jaartje bij de beloften van Rapid Wien, keerde hij naar ons land terug. Hij kwam twee jaar uit voor FC Antwerp. Omdat jongere spelers er te weinig kansen kregen, verkaste hij naar RKC Waalwijk, toen nog Eerste klasse (tweede niveau België). De club promoveerde anderhalf jaar geleden eerder onverwacht naar de hoogste klasse. Nu komt hij op huurbasis over van deze Nederlandse Eredivisieclub.

Nando Nöstlinger is een speler voor de posities 6 of 8. Hij koos heel bewust voor het project van onze club omdat hij speelminuten wil verzamelen. Het project van Lokeren-Temse sluit namelijk uitstekend aan bij zijn toekomstplannen. Dat hij Lokeren al heel lang kent, maakte de beslissing alleen maar gemakkelijker.

Nando Nöstlinger:

“Mijn grootouders wonen in Lokeren en dus ken ik de club vrij goed. Ik speelde vroeger nog een aantal keer mee in de Voskescup, een toch gewaardeerd jeugdtornooi. Tot twee keer toe werd ik er uitgeroepen als beste speler. Ik ken ook Alec Luyckx nog van bij Anderlecht en Cyronn De Wilde van bij Antwerp. Aanpassen zal dus niet zo moeilijk zijn.

Men noemt mij een box-to-box speler. Ik denk dat mijn loopvermogen, mijn balrecuperatie en mijn opbouwende capaciteiten deze club kunnen helpen. Natuurlijk heb ik ook nog werkpunten, maar ik ben ontzettend gemotiveerd om daar iets aan te doen. Ik kijk vooral ook uit om de Lokerse fans te ontmoeten. Ik weet dat ze positief fanatiek zijn. Leuk, want dat past uitstekend bij mijn profiel. Ik wil een plaats in hun harten veroveren.”

P