Niels Elewaut werd woensdag in Gent geopereerd aan de knie. Na een nachtje ziekenhuis is hij terug thuis. Vanaf morgen begint hij met volle moed aan zijn revalidatie.

Woensdag ging Niels Elewaut onder het mes. Met een stukje van de hamstring werd een nieuwe voorste kruisband gereconstrueerd. Op zich geen al te zware ingreep, maar wel een die de nodige tijd vraagt om te revalideren. Vanaf vrijdag begint hij te timmeren aan de weg naar boven onder de begeleiding van de mensen van TOPP. Eerst nog thuis, over een paar weken op locatie bij TOPP zelf. Niels Elewaut klinkt alvast optimistisch en strijdvaardig.

Niels Elewaut:

“Ik heb de bladzijde omgedraaid. Ik heb een weekje tijd nodig gehad om mentaal te herstellen van de klap. Nooit geblesseerd geweest en nu ik bij de club van mijn hart kan spelen, gebeurt dit. Maar goed, het is gebeurd. Ik ben bijna opgelucht dat de operatie achter de rug is en dat die goed is verlopen. Nu begint het labeur om terug te komen. Dat zal niet gemakkelijk zijn, maar ik ga er vol voor en heb het volste vertrouwen in de mensen van TOPP. De steun die ik kreeg van heel veel supporters werkt ook motiverend. Ik kom terug, daar kan je van op aan!”

P