Niels Mestdagh heeft zonet een overeenkomst bereikt met SC Lokeren-Temse. Met de komst van de linkerflankverdediger heeft SC Lokeren-Temse meteen zijn huiswerk klaar. Het was een bewuste keuze om de kern voor het seizoen 2021-2022 snel rond te krijgen zodat het verdere voorbereidende werk in alle rust kan gebeuren.

Niels Mestdagh (28 jaar, 1m77) is een speler die zijn jeugdopleiding genoot bij Cercle Brugge en er ook debuteerde als prof in het eerste elftal. In het seizoen 2013-2014 werd hij uitgeleend aan toenmalig derdeklasser VW Hamme, waar hij onder andere samenwerkte met Daniël De Paepe. Nadien keerde hij terug naar Cercle en kwam hij onder de hoede van Chris Janssens, toen T2 bij Cercle, nu onze huidige trainer. Zijn gedrevenheid, zijn verdedigende kwaliteiten en zijn offensieve impulsen zijn dus zeker genoegzaam bekend binnen Lokeren-Temse. Hij verliet Cercle Brugge na het seizoen 2015-2016 en speelde achtereenvolgens voor FC Knokke, KM Torhout en afgelopen seizoen bij KFC Mandel United in eerste nationale. Van onze nieuwe speler wordt verwacht dat hij door zijn ervaring en kwaliteiten het verdedigend compartiment van onze ploeg zal versterken.

Hiermee is het huiswerk van SC Lokeren-Temse in principe af. De kern is al vroeg samengesteld, zodat in alle rust het komende seizoen kan worden voorbereid.

Niels Mestdagh: “Dat ik naar Lokeren-Temse kom, is het gevolg van een samenloop van omstandigheden. Lokeren, een club met zo’n traditie, met zo’n positief fanatieke achterban, ja, als die komen aankloppen, dan aarzel je niet. Het feit dat ik Daniël De Paepe nog ken van bij Hamme, dat ik nog gewerkt heb met Chris Janssens, dat hielp natuurlijk ook. Kortom, ik heb er ontzettend veel zin in. Ik zie heel wat talent in de groep, het is een mix van jong en oud. We moeten die nu tot een goede groep smeden en dan proberen de verwachtingen van de fans waar te maken. Aan mijn inzet zal het alvast niet liggen. Ik kijk nu al uit naar het spelen op Daknam!”

 

P