Charni Ekangamene (27), een Belgische speler met Congolese roots, is op de valreep aangeworven door KSC Lokeren-Temse.

Charni Ekangamene is geboren en getogen in Antwerpen. Hij zette er zijn eerste voetbalpasjes bij FC Antwerp, maar door hun samenwerkingsverband met Manchester United vertrok hij al snel naar die club. Hij doorliep er de jeugdreeksen en was er vaste waarde bij de Beloften. Als twintigjarige kwam hij terug naar België en speelde achtereenvolgens voor Zulte Waregem en OH Leuven in de hoogste klasse. In 2019 werd hij basisspeler bij Inter Bratislava, dat hem het voorbije seizoen uitleende aan CD Marino in de Spaanse Segunda Division B, de Spaanse derde klasse. De voorbije maanden was hij in dienst bij Saint Joseph’s FC in Gibraltar, top drie op het Britse schiereiland. De speler opteerde evenwel om terug te keren naar ons land.

Charni Ekangamene mag terecht worden beschouwd als een versterking. Hij is van nature een verdedigende middenvelder, maar is ook inzetbaar als linksachter en zelfs als centrale verdediger. Ekangamene (1m77) is dus een polyvalente, linksvoetige speler met een al ruime ervaring. Hij traint dinsdagavond een eerste keer mee met de hoofdmacht.

Charni Ekangamene:

“Ik speelde begin december mijn laatste wedstrijd in Gibraltar. Ik onderhield nadien wel mijn conditie, maar mis misschien nog wat wedstrijdritme. Ik ken natuurlijk het vroegere Sporting Lokeren, maar hier wordt nu een nieuw verhaal geschreven. De omkadering is niet die van een club uit vierde klasse, ver daarvan. Ik hoor en voel hier de ambitie. Ik sprak al met de coach en heel even ook met de spelersgroep. Ik ging hen zondag ook al aanmoedigen in de wedstrijd tegen Merelbeke. De kennismaking viel enorm mee. Ik popel gewoon om hier aan de slag te kunnen.”

Welkom Charni!

Voor een eerste kennismaking, bekijk het interview op onze sociale media!

P