Met de komst van Noa Depotre (18) heeft KSC Lokeren-Temse er een jonge, beloftevolle doelman bij.

Noa Depotre (18) is een Franstalige jongeman uit de omgeving van Ath. Hij kreeg zijn opleiding als jonge doelman bij Excel Mouscron. De voorbije twee jaar was hij aan de slag bij Tubize uit Eerste Amateur. Het eerste jaar was hij doelman bij de Beloften, het voorbije jaar maakte hij deel uit van de A-kern en speelde hij zelfs twee matchen voor het Eerste Elftal.
Hij is 1m98 groot en weegt 89 kg. Zelf noemt hij die lengte een enorm voordeel, het geeft hem présence in zijn doelgebied. Hij is niet bang om zijn aanwezigheid in het hele doelgebied te laten gelden, maar weet ook dat hij behoorlijk sterk is op de doellijn.

Noa Depotre: “Ik kende natuurlijk Sporting Lokeren van naam en toen ik in het stadion kwam, voelde ik er iets magisch, het was alsof ik de rijke geschiedenis van deze club onmiddellijk kon voelen. Het moet fijn zijn in dat kader te kunnen werken. Ik ben jong maar heel erg gemotiveerd. Ik wil in de eerste plaats nog veel leren en denk dat ik dat kan doen bij deze ambitieuze club. Ze kunnen in ieder geval op mij rekenen. Ik zal er staan als ze me nodig hebben. En de volgende keer doen we het interview in het Nederlands, dat is beloofd!”

Welkom Noa!

P