Kan Lokeren-Temse zich herstellen van de opdoffer tegen Sparta Petegem? Rond de klok van vijf weten we het. Het wordt geen mooie, maar wel een erg spannende wedstrijd die eindigt op 2-2. Op zich geen slecht resultaat, maar of dat voldoende is in de strijd om de titel, zal nog moeten blijken.

De ziekenboeg van Lokeren-Temse is leeg, al zijn niet alle spelers volledig gerecupereerd van hun griep. Bij Brakel ontbreken vanzelfsprekend de drie (belangrijke) geschorsten Ndefe, Lambrecht en Thissen, maar hun spits Robin Nelis raakte toch speelklaar. Heerlijk voetbalweertje, een goede kunststofgrasmat, volop ambiance, de wedstrijd start in ideale omstandigheden.

Al in de eerste minuut dribbelt Lokeren-Temse zich tot voor de doelman van Brakel, die gaat gepast plat op het schot van Schils. Vrije trap op iedeale plek voor de thuisploeg, een lage harde knal en het staat 1-0, getekend Sebastiaan Cordie. Dat wordt dus alweer achtervolgen. In de daarop volgende minuten rechtvaardigt de thuisploeg de voorsprong door meer balbezit, meer op de helft te spelen van de bezoekers. Maar bij de eerste de beste tegenstoot staat het toch weer gelijk, goede bal op de hoog meespelende Van Moerzeke, zijn inzenden wordt door Symons tegen de touwen gewerkt, 1-1 in minuut 14. Het gaat nu snel op en neer. Goede rush van Visar Shala richting Merckx, zijn bal gaat naast. We zijn 20 minuten ver. De wedstrijd lijkt in evenwicht, iets meer balbezit Lokeren-Temse, iets dreigender Brakel. Het half uur wenkt. Aanval bezoekers, oprukkende Symons naar de vallende Ben Omar, die kan daardoor de bal niet gecontroleerd trappen. Nog tien minuten tot de rust. Heel fraaie aanval van Lokeren-Temse via een bedrijvige Symons naar Ramazani, voorzet, schot van Njengo uitstekend gepareerd door Otte. Symons, duidelijk onze gevaarlijkste man, gevloerd net buiten de 16, vrije trap Schils gaat over. De bezoekers zijn nu toch nadrukkelijker dominant met de rust in zicht. We gaan we rusten bij een 1-1 tussenstand. Brakel scoorde snel en dat gaf hen vertrouwen. Lokeren-Temse knokte zich echter terug in de match. De 1-1 tussenstand mag een juiste weergave van het spel worden genoemd.

Een ongewijzigd Lokeren-Temse bij de start van de tweede periode. Brakel zorgt voor het eerste gevaar, Merckx komt gepast tussen in een rommelige fase voor zijn doel. Lokeren-Temse probeert hoog te spelen. Dat houdt risico’s in, zo blijkt. De dekselse Visar Shala rolt de hele rechterflank op en kan nog inzenden. Daar staat de onvermijdelijke Robin Nelis, 2-1. Kan Lokeren-Temse nog van deze klap herstellen? De coach grijpt in: de drie wissels worden onmiddellijk opgesoupeerd: Vermeiren, Janssen en Boulaouali komen er in voor Ramazani, De Neve en Ben Omar. Nog een half uur hebben zij om de scheve situatie recht te trekken. Toch is het vooral de thuisploeg die aandringt met nog een kwart wedstrijd te gaan. Maar Lokeren-Temse knokt zich weer langszij. Een ongelofelijke warboel voor het Brakelse doel, Toon Janssen duwt de 2-2 binnen. Er op en er over, kan het? Het geloof in eigen kunnen is in ieder geval plots weer heel erg terug. Het gaat nu hard tegen onzacht. Vrije trap Schils overgetikt door Otte. Lokeren-Temse toont de grootste drang naar winst, Brakel lijkt zich te kunnen verzoenen met een draw op tien minuten van affluiten. Boulaouali met een knal, over. We beginnen aan de laatste vijf minuten. We versieren nu hoekschop na hoekschop. Maar de blessuretijd gaat in. De wedstrijd eindigt op een billijke, felbevochten 2-2. Of dat voor Lokeren-Temse voldoende is, zal nog moeten blijken.

Scoreverloop: 1-0 (Cordie, 6′), 1-1 (Symons, 14′), 2-1 (Nelis, 55′), 2-2 (75′ Janssen)

Opstelling KSC Lokeren-Temse: Merckx, Van Moerzeke, De Kuyffer, De Witte, Mestdagh, De Neve (60′ Janssen), Schils, Ramazani (60′ Boulaouali), Ben Omar (60’Vermeiren), Symons, Njengo

bank: Gabriël, Janssen, Vermeiren, Boulaouali

Opstelling Olsa Brakel: Otte, Desmet, Haezebrouck, Nelis, Van Eerstvelde, Buyssens, Denis, Bogaert, Shala Visar, Cordie, D’Hondt