Omwille van de huidige coronamaatregelen kan er op dit ogenblik niet gevoetbald worden met publiek. Voetbal Vlaanderen oordeelt dat de leefbaarheid van de clubs bij spelen zonder fans in het gedrang komt en beslist daarom de competitie stil te leggen.

Officieel betreft het uitstel enkel de eerste wedstrijd na de winterstop, het weekend van 15 en 16 januari. Hoogstwaarschijnlijk zullen de wedstrijden van het daarop volgende weekend, 22 en 23 januari, ook worden uitgesteld, tenzij de overheid al voor dat weekend heeft beslist de huidige coronamaatregelen te versoepelen, wat weinig waarschijnlijk lijkt.

Er werd meteen ook al voorzien in momenten om die twee speeldagen in te halen: speeldag 17 wordt ingehaald in het weekend van 26 en 27 februari 2022, speeldag 18 verschuift dan naar het weekend van 16 en 17 april 2022.

Wat betekent dat concreet voor KSC Lokeren-Temse?

  • Uitwedstrijd tegen Harelbeke van 15/1, 19u30 gaat naar 26/2, 19u30 (onder voorbehoud!)
  • Thuiswedstrijd tegen Wetteren van 22/1, 20u gaat naar 16/4, 20u (onder voorbehoud!)

De staf heeft beslist om de winterpauze voor de spelers daarom met enkele dagen te verlengen. In tegenstelling tot wat eerder werd gesteld, wordt er deze week niet meer getraind. De eerstvolgende training is nu gepland voor maandag 3 januari om 18u30. Het verdere weekprogramma zal tijdig worden gecommuniceerd.

Oefenwedstrijd tegen Eendracht Aalst?

Oefenwedstrijden zonder publiek zijn volgens Voetbal Vlaanderen wel mogelijk. Een beslissing over de wedstrijd op Eendracht Aalst van zondag 9 januari om 15 uur, is er evenwel nog niet. Beide clubs moeten daarover nog overleggen. Ook hierover volgt later info.

P