KSC Lokeren-Temse realiseerde vandaag een nieuwe transfer in de persoon van Preben De Man. De linkerflankaanvaller keert zo terug naar Daknam, waar hij vroeger nog deel uitmaakte van de A-kern.

Preben De Man (23) debuteerde in 2013 als 16-jarige bij KSC Lokeren tijdens de POI-wedstrijd op bezoek bij Standard Luik. In 2015 koos hij voor meer speelgelegenheid bij toenmalig tweedeklasser Eendracht Aalst. Hij bleef drie jaar in de Ajuinenstad. Vervolgens verhuisde hij naar VW Hamme, toen tweede amateur. Daar was hij de voorbije twee seizoenen een smaakmaker en met zijn snelheid en actieradius een gesel op de flank. Met De Man haalt de club een garantie op aanvallend succes in huis. Het voorbije seizoen was hij goed voor heel wat assists en scoorde hij zelf ook zes keer bij degradant Hamme.

De onderhandelingen met de ex-Sporting Lokerenspeler liepen al een tijdje maar kwamen de afgelopen dagen in een stroomversnelling terecht, om uiteindelijk vandaag tot een overeenkomst te leiden.

Tegelijk neemt de club ook afscheid van twee spelers. Het contract van Gilles Van Remoortere werd om medische redenen ontbonden. Hamzah Al-Balahi zoekt bij Royal Cappellen FC (tweede amateur) een nieuwe uitdaging. Wij wensen zowel de vertrekkende spelers als Preben De Man heel veel succes bij de verdere uitbouw van hun voetbalcarrière!

Preben De Man:
“Ik wil graag VW Hamme bedanken voor de voorbije twee seizoenen. Ik kies er evenwel voor om me enerzijds sportief te verbeteren en anderzijds terug te keren naar de club waar mijn voetbalverhaal begon. Vol ongeduld kijk ik uit naar het nieuwe seizoen en het weerzien met de fans”.

P