Met RFC Wetteren krijgt SC Lokeren-Temse een nieuwe tegenstander in tweede nationale. KFC Mandel United promoveert namelijk naar eerste nationale.

Lierse Kempenzonen gaat voetballen in 1B, waardoor er een plaats vrijkwam in eerste nationale. Het is Mandel United die deze plaats inneemt. De West-Vlaamse club werd vorig seizoen al voor de derde keer op rij tweede in de reguliere competitie en had ook al een licentie binnen voor eerste nationale. Hun plaats in onze reeks wordt dan weer ingenomen door RFC Wetteren, de hoogst geklasseerde nog niet gepromoverende ploeg uit derde nationale.

Voetbal Vlaanderen stelt inmiddels het laatste weekend van september, 26 en 27 september, voor als startdatum voor de competitie. De bekercompetitie zou dan weer starten het laatste weekend van augustus. Toch houdt VV nog een slag om de arm en houdt het voorlopig nog de evolutie rond COVID-19 nauwlettend in het oog.

Vanavond traint de eerste ploeg op Daknam. Er zal dan ook overlegd worden hoe deze nieuwe data het voorbereidingsprogramma beïnvloedt.

P